mam dziwny problem (przynajmniej dziwny dla mnie), mam klase
<?php class przyklad1 { public $prefix; private $sql; //odczytywanie num_rows public function num_rows($tab, $wart) { if($wart=='0') $sql=\"SELECT * FROM \".$this->prefix.\"_\".$tab; else $sql=\"SELECT * FROM \".$this->prefix.\"_\".$tab.\" WHERE \".$wart; return $ile; } //odczytywanie dowolnych danych public function czytaj($co, $gdzie, $jezeli) { if($jezeli=='0') $sql=\"SELECT \".$co.\" FROM \".$this->prefix.\"_\".$gdzie; else $sql=\"SELECT \".$co.\" FROM \".$this->prefix.\"_\".$gdzie.\" WHERE \".$jezeli; return $wynik; } } ?>
następnie używam jej
<?php $kont=new przyklad1; $kont->prefix='xxx'; '; $moduly=$kont->czytaj('id,typ,nazwa,katalog', 'tab1', 'typ=1'); { echo 'ID: '.$wiersz['id'].' NAZWA: '.$wiersz['nazwa'].' Katalog: '.$wiersz['katalog'].' TYP: '.$wiersz['typ'].' '; } ?>
i tak w bazie mam 2 rekordy każdy ma typ=1 jeżeli wywołuję echo $kont->num_rows('tab1','typ=1').'<br>'; lub echo $kont->num_rows('tab1',0).'<br>';to wszystko działa poprawnie ale kiedy wpisze echo $kont->num_rows('tab1','typ=0').'<br>'; to wszystko się rozwala tzn. powinno się wyświetlić coś w obu przypadkach a nie wyświetla się nic.
dla
<?php '; $moduly=$kont->czytaj('id,typ,nazwa,katalog', 'tab1', 'typ=1'); ?>
wyświetla się:
2
ID: 5 NAZWA: Informacje Katalog: info TYP: 1
ID: 6 NAZWA: Aktualnosci Katalog: aktualnosci TYP: 1
dla
<?php '; $moduly=$kont->czytaj('id,typ,nazwa,katalog', 'tab1', 'typ=1'); ?>
wyświetla się:
2
ID: 5 NAZWA: Informacje Katalog: info TYP: 1
ID: 6 NAZWA: Aktualnosci Katalog: aktualnosci TYP: 1