jestem całkiem zielona w php nigdy nie miałam odczynienia z tego typu programowaniem, ale chciałabym poznać ten język i dlatego proszę o poradę doświadczonych programistów php :
- jaki kurs byłby najlepszy (proszę o podanie linku)
wiem że kursów php jest tysiące ale nie chcę marnować czasu na jakiś źle wytłumaczony
- czy to jest trudny język
- czy mogę liczyć na fachowa pomoc na tym forum
chodzi mi o to czy mogę liczyć na waszą pomoc, a nie być odsyłana co chwile do wyszukiwarki google
jak to się spotyka na co dzień,
wiem ze zaczynając programowanie php trzeba mieć jakąś tam wiedzę w html-u i takową też posiadam, nie jestem zaawansowaną html-listką ale coś tam wiem
miałam też do czynienia z programowaniem c++ więc mniej więcej wiem co to są pętle, zmienne, deklaracja itp
szukam w miarę takieko kursu gdzie znajdę w dosyć dobry sposób opisany jak zrobić pewną stronkę z pewnymi funkcjami
a dokładnie marzy mi się stronka gdzie pacjent który wejdzie na moją stronę będzie musiał się zalogować, następnie będzie ramka w nim okienko z odnosnikiem, klikając w odnośnik i akceptując pewne zasady okienko zmieni kolor itp
oczywiście to są moje takie postanowienia żeby tak się nauczyć programować żeby takie coś zrobić, ale chciałabym zrobić wszystko od początku od wywołania strony do funkcji opisanych wyżej
proszę o napisanie jakiego najlepiej programu używać
do html-a używam Macromedia Dreamweaver MX i tam też jest php czy mogę tego używać czy lepeij czegoś innego
mam zainstakowanego krasnala (ale pewnie źle skonfigurowanego), i serwer na cba.pl (baza danych, phpadmin, 1g pojemności),
więc czy mogę liczyć na waszą pomoc?

jeżeli znalazła by się osoba cierpliwa która chciała by pomóc mi pojąć php nie tylko na tym forum ale też prywatnie to bardzo bym prosiła mój numer gg to 13481691
dziękuję bardzo i pozdrawiam Ola