jakie dane podmieniasz?? czemu nie skorzystasz z tranzakcji

- do msql to chyba z minutę albo ponad będzie dodawało - mi do sqlite dodawało ponad 10s bez tranzakcji - urzyj przy okazji tranzakcjię...
jak 2 miesiace temu to robiłem to i brakło dostępnej pamięci na funkcję file (może i u Ciebie tak jest a masz wyłączone bądź ukryte powiadamianie o tego typu błędach) - może zczytaj linijke po lini?? - dla rozpakowanych funkcja
fgets a dla spakowanych
gzgetstaka baza jest przydatna do farmienia - wiele przyśpiesza ^^ - w grze z tej listy korzysta teraz tylko jedna osoba (nie ja)...
błędu tu nie widzę - może jednak jesteś nie cierpliwy i bez tranzakcji przymula Ci bazę bądź bardziej prawdopodobne skoro kożystasz z funkcji file brakuje Ci pamieci??
lista wygenerowana z bazy pozwala na dosyć dokładne farmienie i nic wtedy się nie chowa bo nie trzeba tego szukać na mapce ^^ - już nieraz na forum w plemionach pisałem jak robić link do automatycznego logowania ale jakoś nikt nie słucha nigdy, znam też strukturę linków normalnych - przy pomocy tej bazy można zrobić listę z linkami do wiosek po kliknieciu którego od razu jest się na placu danej wioski z wpisanymi współrzędnymi do ataku - dla jasnosci jak długo musiałem zniechęcać sąsiadów do farmienia jak się wie jak rozsyłać jednostki to ponad 100 a nawet 200 ataków rozsyłałem drobnych na faremki w czasie poniżej 5 min ^^ - i to ręcznie...
jeśli przeanalizujesz jak pracuje przegladarka i zastopujesz wykonywanie skryptów js i osobno puścisz stoper to mając jedną wioskę jest się w stanie uniknąć wyniszczenia ofa i puścić kontrę z czasem poniżej 0,25 s... wielu się dziwi jak to możliwe żeby wysłać 4 ataki poniżej 1s, a jednak to możliwe - maxymalnie można wysłać 5 ataków na sekundę bo inaczej wyskakuje komunikat ;p - tak, da się szybciej jeśli odpowiednie skróty klawiszowe sie przypisze do opery ^^ - nie byłem znany i w top krótko zawsze siedziałem gdyż z braku czasu musiałem zawsze rezygnować, ostatni swiat na jakim grałem (s22) to choć w ogólnym top nie byłem może najwyżej to osiagnąłem najważniejsze dla siebie top - top1 agresorów i obrońców jednocześnie - miałem sporą przewagę w łącznej tej punktacji ^^ i miałem satysfakcję gdyż stoczyłem ciekawą walkę z jak się okazało dosyć zgranym plemieniem które na początku wojenki było top12 a ja bez plemienia ^^ - niby na forum większość myśli że przegrałem ale to nie istotne - w każdym bądź razie każdy wiedział że główne szturmy przetrzymałem i przy okazji nie mało przejąłem a mimo tego jeszcze ofa miałem ^^
na selekcję wiosek wystarczą proste równania matematyczne w zapytaniu sqla tak przy okazji co znaczy ten bonus?? z niego zrezygnowałem, z tej danej bo mi nic nie mówiła a wyglądała bardziej na losową cyfrę...
a i żeby wygenerować link działający u osoby zastępującej potrzebujesz jeszcze numer gracza - ale to można łatwo wydobyć z jednego linku podczas zastępstwa ^^...
może na ferje wrócę do gry ^^ - nigdy długo nie gram, raczej wykańczam najsilniejszych w swojej okolicy i gram tylko do kilku wiosek a potem out ^^