Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie domeny. Problem. PILNE
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Czadus
Hej. Mam taki problem. Mam postawioną domenę na serwerze godaddy.com. Potrzebuję tę domenę przekierować na inny serrver. I mamy powiedzmy serwer na home o nazwie server.home.pl. Na tym serwerze pod adresem server.home.pl/katalog/ znajduje się strona korzystająca z .htaccess i przyjaznych adresów. Wiadomo zatem, że przez to aby strona działała poprawnie muszę werść na nią przez domenę, a nie przez adres serwera + dany katalog. W konfiguracji domeny na serwerze godaddy.com opcję FORWARD ustawiłem na adres np. server.home.pl/katalog/, czyli bezpośrednio do katalogu strony, a nie na domenę na serwerze home.pl, która to wskazuje na ten katalog. Czy tak podając przekierowanie strona będzie działać poprawnie?? Czy w przekierowaniu mogę podać adres do katalogu, czy podać adres domeny wskazującej na ten katalog??
ShadowD
Powinieneś podać www.server.home.pl/katalog i a home podpiąć domenę do odpowiedniego katalogu i powinno być ok...
Czadus
No dobrze. To miałbym jeszcze jedno pytanie. Czym różni się FORWARDING od MASKING?? Wybierając pierwszą opcję, z której skorzystałem, mam również możliwość dodatkowo wybrania tej drugiej opcji.
memory
Maskowanie sluzy do zakrycia sciezki czyli w status bar server.home.pl/katalog/ bedzie domena.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.