Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pdf] pdf jako tło
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
srwsio
Witam

Chciałbym zapytać się jak wstawić jako tło pdf? Czy jest to w ogóle możliwe?
Jeśli tak za każde wskazówki z góry dziękuję.

pozdrawiam
skowron-line
Ale jako tło czego questionmark.gif strony ? innego dokumentu pdf questionmark.gif
srwsio
tak tła strony.
Kiedyś pomogłem stworzyć znajomemu skrypt, który pobiera dane z jego bazy a potem wypełnia wskazane pola na pdf-ie , po czym zapisuje plik na lokalnym dysku twardym do wydruku.
Teraz poprosił aby mógł od razu wypełniać skrypt on-line. Ale właśnie chce żeby "widać" było jak gdyby pdf, który uzupełnia.

Mam nadzieję że jakoś przybliżyłem temat który chcę osiągnąć.
mecenas
Chyba najprościej by było wstawić po prostu tło, które będzie włożone do pdf'a i potem po prostu ściągać dane i skompilować wszystko do pdf'a - prawdopodobnie najprostsze, a i pewnie najszybsze rozwiązanie smile.gif
srwsio
Cytat(mecenas @ 15.12.2008, 09:56:59 ) *
[...] potem po prostu ściągać dane i skompilować wszystko do pdf'a [...]smile.gif

to już mam
Cytat(mecenas @ 15.12.2008, 09:56:59 ) *
[...]wstawić po prostu tło, które będzie włożone do pdf'a[...]

a to nie za bardzo właśnie wiem jak
mecenas
hm... no skądś bierzesz tło przy robieniu pdf'a, prawda? Nie możesz tego tła wrzucić na stronę?

Nawet jeżeli to ma być dopisane do istniejącego już pdf'a, to chyba nie jest aż takim problemem wyciągnięcie z niego tła, tym bardziej, że z tego co mówisz jest on prawdopodobnie pustym szablonem smile.gif

imho to nie jest problem natury programistycznej winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.