Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z założeniem konta na mojej stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dracodi
Witam czy może ktoś mi pomóc bo mam problem z moją stroną na której nie można się rejestrować.
Niby panel logowania jest ale gdy kliknę rejestruj i wypełnię wszystkie dane do rejestracji to wyświetla taki błąd: Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to smtp.mail.google.com:25 in /var/www/sites/yoyo.pl/d/r/dracodigamer/includes/smtp_include.php on line 106

A gdy wyłączyłem weryfikacje przez e-mail to już można się logować, a gdy ją włączę to już nie można jak to naprawić?.

Daje zrzuty ze strony

link do obrazka

link do obrazka

link do strony mojej

Proszę szybko o pomoc, gdyż bez tego nie ruszę ze stronką.
Będę bardzo wdzięczny (a i dla czepialski przez szukaj i na google nie znalazłem odpowiedzi na mój problem).
piotrooo89
sprawdź czy masz opcje smtp na serwerze, bez tego nic nie zrobisz...
dracodi
A czy mógłbyś mi powiedzieć jak i gdzie bo trochę jestem do tyłu z php?
piotrooo89
chodzi o klienta smtp czy masz program do wysyłania na serwerze, poszukaj w dokumentacji serwera albo w jakimś faq.
dracodi
Mam programy alt Commander i Total Commander ale w żadnym nie wiem gdzie mam sprawdzić tą dokumentacje serwera.
obelix94
Może ci dużo nie pomoge, ale zawsze coś. Stronka ogólnie fajna, tylko (jak na razie) zuaważyłem to
Kod
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Proszę, zajrzyj tu, tutaj też. Najpierw się zaloguj na yoyo.pl potem odwiedź linki.

Jeszcze jedno. Wysyłasz email poprzez email(); ? Jak tak to ci nie wyjdzie, bo na yoyo.pl z tego co pamiętam, mail(); też mi niedziałał. Alternatywa tu. Mi tak zawsze działało.
erix
Cytat
unable to connect to smtp.mail.google.com:25 in /var/www/sites/yoyo.pl/d/r/dracodigamer/includes/smtp_include.php on line 106

GMail WYMAGA szyfrowania połączenia SMTP, który działa na porcie innym niż 25. Google, to znajdziesz.
potreb
[quote name='obelix94' date='16.12.2008, 00:16:18 ' post='548143']
Może ci dużo nie pomoge, ale zawsze coś. Stronka ogólnie fajna, tylko (jak na razie) zuaważyłem to
Kod
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

I co tu jest źle??
Stronka fajna?

Jak dla mnie wydać 40zł na serwer to nie jest majątek. Później będziesz miał problemy z innymi rzeczami
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.