Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze zmiennymi przekazanymi do szablonu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy szablonów
doro
Witam,

pojawiła się u mnie dziwna sytuacja.

Na mojej stronie mam kilka typów użytkowników. W zależności od tego kto jest zalogowany wyświetlają się inne cenny w tabeli cen produktów.

Wygląda to tak, że każdy typ użytkownika ma swój rząd w tabeli i w zależności od tego kto jest zalogowany, dany rząd ma widoczne pola input w których są ceny.

Technicznie rozwiązałam to w ten sposób, że ze skryptu .php do szablonu przekazuję zmienną
$USER_STATUS

Kod
$smarty->assign('USER_STATUS, $logged_staus);

i w szablonie wyświetlam tabelę w zależności od $USER_STATUS.

W piątek dodałam jeszcze jeden status użytkownika i wgrałam odpowiednio zmodfikowany szablon na serwer. Dziś zaobserwowałam taki problem, że po zalogowaniu tabela z cenami wyświetlała wszystkie ceny dla wszystkich statusów (a nie tylko tą zalogowanego), żeby spawdzić co się dzieje wypisałam sobie w szablonie zmienną $USER_STATUS wgrałam na serwer i... wszystko było ok.

Czy to możliwe, że szablon nie został skompilowany w piątek po wprowadzeniu zmian, tylko dopiero dzisiaj? Jeżeli tak to jak wymusić kompilację po każdej wprowadzonej zmianie?
erix
Cytat
Jeżeli tak to jak wymusić kompilację po każdej wprowadzonej zmianie?

Opróżnić folder cache, skompilowanych szablonów. Nie wiem, jak masz ustawioną konfigurację, ale zacznij od tego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.