Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zabezpieczenie przed padem serwera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
bear007
Witam,

Mam wykupiony hosting w jednej z firm udostępniających hosting MySQL I PHP. Oprócz tego mam wykupioną domenę w drugiej firmie. Chciałbym zrealizować w jakiś sposób
zabezpieczenie przed padem strony. Teraz kiedy mój dostawca hostingu ma pad, strona po prostu nie ładuje się. Chciałbym móc wyświetlać w takiej sytuacji chociaż komunikat z przeprosinami,
albo jeszcze lepiej przekierowywać użytkowników na hosting u innego dostawcy gdzie miałbym np. okrojoną wersję strony, albo cokolwiek, co by zastępowało stronę na czas niebytu.

Czy stosujecie jakieś rozwiązanie tego typu które nie wymaga postawienia własnych serwerów z failover?

pozdrawiam,
bear
pyro
Hmmm... bez failover może być ciężko... ale.... teoretycznie można gdzieś podpiąć domenę pod sprawdzony hosting, tam wrzucić skrypt sprawdzający czy serwer dostępny, jeśli tak, przekierowanie, jeśli nie -> komunikat z przeprosinami, jednak to by trochę dłużej czasu zajęło... najlepiej poprostu... znaleźć lepszy hosting ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.