Mam taki fragment strony
I plik edit.php
<?php if (!$con) { } $sql="UPDATE znajomi SET " . $_POST['pole'] . " = '" . $_POST['ud_date'] . "' WHERE id=" . $_POST['ud_id'] . ";"; { } ?> <form action=index.php> <input type=submit value="Powrot"> </form>
W wyniku uzyskanego kodu otrzymuję błędy:
Kod
<b>Notice</b>: Undefined index: pole in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b>
<b>Notice</b>: Undefined index: ud_date in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b>
<b>Notice</b>: Undefined index: ud_id in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b>
UPDATE znajomi SET = '' WHERE id=;Blad: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '= '' WHERE id=' at line 1
<b>Notice</b>: Undefined index: ud_date in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b>
<b>Notice</b>: Undefined index: ud_id in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b>
UPDATE znajomi SET = '' WHERE id=;Blad: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '= '' WHERE id=' at line 1
Czy ktoś wie, co takiego źle robię, że mi nie odczytuje danych przekazanych poprzez $_POST? Za wszelkie uwagi będę wdzięczna.
============================================================================
EDIT:
Okazało się, że rozwiązanie mojego problemu przyszło samo w momencie, gdy zmieniłam środowisko WAMP na Vertigo. Wszystkim osobom aktywnym w temacie dziękuję za pomoc.