Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak wyglądają tablice superglobalne
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sweter
jak wyglądają tablice superglobalne, bo
Kod
$_POST['ksz[]']

nie bardzo działa sad.gif
MateuszS
pokaz kod, powiedz cos wiecej, co chcesz zrobic, samo $_POST['ksz[]'] nic Ci nie da.
kefirek
  1. <?php
  2. echo $_POST['nazwa'];
  3. ?>

Gdzie nazwa to nazwa pola z formualrza
sweter
Mam taki kod (w tablicy $ksz jest wartość 1) i nie wiem czemu, ale zawsze mam zaznaczoną poniższą komórkę (nawet jak tej wartości nie ma)
Kod
          if($_POST['ksz']=="1"){
            echo "<input type=\"checkbox\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>";
          }else{
            echo "<input type=\"checkbox\" checked=\"checked\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>";
          }
pyro
Cytat(kefirek @ 23.01.2009, 15:11:36 ) *
  1. <?php
  2. echo "".$_POST['nazwa']."";
  3. ?>

Gdzie nazwa to nazwa pola z formualrza

Po kiego te cudzysłowia przed i po?

autor: Jeżeli przesyłasz tablicę POST'em to wpisujesz samą nazwę tablicy w $_POST, np. $_POST['nazwa']. Cała ta $_POST['nazwa'] też jest tablicą, dzięki czemu możesz odnosić się do niej jako tablicy wielowymiarowej, np. $_POST['nazwa'][0] itd...

Cytat(sweter @ 23.01.2009, 15:15:59 ) *
Mam taki kod (w tablicy $ksz jest wartość 1) i nie wiem czemu, ale zawsze mam zaznaczoną poniższą komórkę (nawet jak tej wartości nie ma)
Kod
          if($_POST['ksz']=="1"){
            echo "<input type=\"checkbox\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>";
          }else{
            echo "<input type=\"checkbox\" checked=\"checked\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>";
          }

Noi by się zgadzało? skoro nie ma tej wartości, to wykonywana jest część else
Pilsener
Dziwne pytanie... wyglądają pewnie jak tablica, w układzie klucz => wartość:

klucz1|wartość1
klucz2|wartość2
etc.

Dajesz:
  1. <?php
  2. print_r($_POST);
  3. print_r($_SERVER);
  4. ?>
- i już wiesz, jak wyglądają guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.