Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SQL]wyświetl dane z tabeli bazy i dodaj przy każdej pozycji checkbox
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sunpietro
zastanawiałem się jak zrobić, aby na stronie się wyświetliła zawartość tabeli Rośliny i by przy każdej pozycji pojawiał się checkbox, który po zaznaczeniu będzie przybierał ID danej rośliny a potem na podstawie zaznaczeń przypisać dane do tabeli Uprawy gdzie będzie przypisane ID ogródka do każdej rośliny wybranej??
Bo póki co wiem jak zrobić by się pojawiały checkboxy (tyle, że wartości trzeba wpisywać ręcznie) i wiem jak wyswietlić dane z tabeli.
Proszę o jakieś sugestie, bo nie oczekuję, że ktoś poda mi od razu gotowy kod (choć byłbym bardzo wdzięczny za to).
erix
Cytat
Bo póki co wiem jak zrobić by się pojawiały checkboxy (tyle, że wartości trzeba wpisywać ręcznie) i wiem jak wyswietlić dane z tabeli.

1. <input type="checkbox" name="zielone[ID_WYCIAGNIETY_Z_BAZY]" />

Cytat
danej rośliny a potem na podstawie zaznaczeń przypisać dane do tabeli Uprawy gdzie będzie przypisane ID ogródka do każdej rośliny wybranej??

Wtedy masz tablicę $_POST['zielone'], w której masz identyfikatory, już z górki. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.