Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][AJAX] Klasa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maxik
Mam mały problem ze skryptem który dziś napisałem. Ma to być konsola a'la Quake dla gier i skryptów via www. Gdy pierwszy raz odpaliłem skrypt, a raczej wyciągnąłem dane ajaxem wyświetliło dane poprawnie teraz dostaję błąd taki jak w opisie tematu, czyli: "Cannot use object of type Konsola as array" na linii:
  1. <?php
  2. $_SESSION['konsola'][$this->code_generator()] = '<span class="'.$type.'">['.date("d.m.Y H:i:s").']'.$content.'</span><br />';
  3. ?>

Podejrzewam, że chodzi o $this->code_generator(), ta metoda zwraca losowy ciąg znaków. Jakieś pomysły?
erix
Cytat
ta metoda zwraca losowy ciąg znaków.

Skoro parser wywala błąd, to może się upewnij? winksmiley.jpg
Maxik
Jestem pewny, jak pisałem, za pierwszym razem zadziałało. Wyświetliły sie kody i wpisy.
ucho
No przecież komunikat błędu jest zupełnie jasny smile.gif Za pierwszym razem zadziałało bo $_SESSION['konsola'] było puste, potem zrobiłeś gdzieś
  1. <?php
  2. $_SESSION['konsola'] = new Konsola()
  3. ?>
i teraz się dziwisz dlaczego PHP nie chce potraktować twojej klasy jako tablicy.
Maxik
Właśnie doszedłem do wniosku, że działa jak puste. Okazało się, że w krasnalu było register_globals ustawione na on i nadpisywało. Dzięki za pomoc. Przynajmniej moge iść spać z czystym sumieniem winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.