Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wysyłanie formularza na maila - przestało wysyłać
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
romarta
Mam formularz na www.dt.ugu.pl/formularz.html i gdy klikam wyślij przekierowuje mnie na strone podziekowania i formularz powinnien byc u mnie na skrzynce a nie ma. Dodam że działało i wysyłało mi go na maila. Oto kod:
  1. <?php
  2. $charset = 'iso-8859-2';    
  3. $subject = "deklaracja";
  4. $error = "błąd w wysyłaniu";
  5. $head =
  6.        "MIME-Version: 1.0r\n" .
  7.        "Content-Type: text/plain; charset=$charsetr\n" .
  8.        "Content-Transfer-Encoding: 8bit";
  9.  
  10. $msg = "Stowarzyszenie Przyjaciół Szkoły KWIATEK\n";
  11. $msg .="\n";
  12. $msg .= "39-200 Dębica, ul. I. Lisa 2, tel. 681-35-74, tel./fax 670-42-15, Podkarpacki Bank Spółdzielczy 16 8642 1139 2013 3912 6247 0001\n";
  13. $msg .="\n";
  14. $msg .= "DEKLARACJA   CZŁONKOWSKA\n";
  15. $msg .="\n";
  16. $msg .= "Nazwisko i imię: $_POST[nazwisko]\n";
  17. $msg .= "Niniejszym zgłaszam przystąpienie do Stowarzyszenia Przyjaciół Szkoły KWIATEK w Dębicy w charakterze członka zwyczajnego.\n";
  18. $msg .="Deklaruję płacenie rocznej składki członkowskiej w wysokości $_POST[kwota]    zł\n" ;
  19. $msg .="(słownie zł) $_POST[slownie] / (minimum 20 zł) począwszy od 20$_POST[rok]";
  20. $msg .=" roku i oświadczam, że zapoznałem się ze Statutem Stowarzyszenia.\n";
  21. $msg .="\n\n";
  22. $msg .="Dębica, $_POST[data] 20$_POST[rok]r.               ......................................\n";
  23. $msg .="/ miejscowość, data/                                         podpis\n";
  24. $msg .="\n";
  25. $msg .="Adres zamieszkana: $_POST[adres]. tel. $_POST[telefon]\n";
  26. $msg .="\n";
  27. $msg .="\n";
  28. $msg .="Decyzją Zarządu SPS KWIATEK:\n";
  29. $msg .="\n";
  30. $msg .="- Przyjąć na członka zwyczajnego, data    20..... r.\n";
  31. $msg .="                                                      Podpisy: Prezes............................\n";
  32. $msg .="                                                               Sekretarz.......................\n";
  33. $msg .="\n";
  34. $msg .="- Skreślić z rejestru członka zwyczajnego, data    20 ...... r.\n";
  35. $msg .="                                                      Podpisy: Prezes............................\n";
  36. $msg .="                                                      Sekretarz.......................\n";
  37. $mailheaders ="From: www.przyjacielekwiatka.pl <> \n";
  38.    
  39. mail("parysm@op.pl","=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $msg, $head);
  40. echo "<H1 align=center>Dziękujemy za wypełnienie deklaracji.</H1>";
  41. echo "<H1 align=center>Twoja deklaracja została wysłana.</H1>";
  42. ?>
erix
Cytat
l i gdy klikam wyślij przekierowuje mnie na strone podziekowania i formularz powinnien byc u mnie na skrzynce a nie ma

Niektóre serwery wymagają podania adresu from, a nieraz takiego, który jest przez niego obsługiwany.
romarta
a ten adres from gdzie powinnien być wpisany?
erix
Do nagłówków.

Zobacz sobie przykłady w manualu: mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.