Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS]Osadzanie flasha
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
topgun777
Witam
Własnie próbuje sobie ładnie dodać na stronę element typu flash (flash ma rozmiary 723x176px) narazie jest to statyczny obrazek pozniej podmienie sobie zeby byla animacja:).
Ogolnie wszsytko znajdu sie pod tym adresem narazie: tutaj no i teraz mam pytanko jak tam włożyc tego flasha zeby byl dosuniety do lewej no i zeby nie bylo tej białej lini na jego górze. Tak zeby się ładnie dokleił do menu...

ogolnie szerokość domyslna dla wrapera to 754px; flasha osadzam skryptem mniej wiecej takim (jest on dociągany do lewej):

CODE

echo '<object height="176px" width="723px" data="'.$params['src'].'" type="application/x-shockwave-flash">';
echo '<param name="allowFullScreen" value="flase"/>';
echo '<param name="align" value="left" />';
echo '<param name="allowscriptaccess" value="always"/>';
echo '<param name="pluginurl" value="http://www.adobe.com/go/getflashplayer"/>';
echo '</object>';

do obslugi strony używam systemu CMS typy CMS MadeSimple 1.5

Głównie chodzi mi o to jak sie pozbyc tej malej lini białej nad flashem i po prawo od niego...

pozdrawiam
Piotr
wookieb
Kreska u góry pochodzi od flasha. Spróbuj go podnieść (w pliku fla) o 1px do góry.
topgun777
a jeszcze mam pytanie czy ta kreska po lewo tez jest we flashu bo w szblonie ani w kodzie nie mam zadnego bordera ani nic podobnego....

sorki ze tak wypytuje ale nie mam na dysku zadnego progsa do flasha a elementy tego typu dostalem "gotowe".
wookieb
Flash.
topgun777
dzięki juz sie odbiłem do flashowca.

Jeszcze mam tylko problem z czymś takim tutaj jak sie kliknie na fotke jakąś to mi ten element flash wyłazi jakos na wierzch nie wiem jak go cofnąć bawiłem sie z-indexem na divie w ktorym jest ten flash nadalem mu -10 i nic to nie pomoglo...co z tym zdziałać zeby tak sie to nie zachowywało?
erix
Temat: embed_i_flash_na_wierzchu
topgun777
Dzięki juz wszystko gra:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.