Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Adres/strony błędów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dk1342
Witam, mam pytanie, bo robie własne strony błędów i chce zrobić coś takiego jak

Wpisany adres XX nie został ....

czyli zamiast XX będzie adres który podał użytkownik strony + dodam bo może być utrudnienie może na to też mi pomożecie mam kod .htaccess taki:

ErrorDocument 404 XXXXXX/bad/404.php
(zamiast XXX.. jest adres mojej strony)

i to działa na takiej zasadzie gdy ktoś wpisze zly adres np. XX.pl/edfdgdgfg

to odrazu przenosi na strone XX.pl/bad/404.php

a ja chciałbym zrobić zeby adres pozostawał taki jaki wpisał użytkownik czyli "XX.pl/edfdgdgfg" ale żeby również pojawił się mój komunikat
matixrr
Teoretycznie mozesz bedac na stronie XX.pl/bad/404.php pobrac adres strony z jakiej trafiles na nia za pomoca $_SERVER['HTTP_REFERER'] tylko nie wiem czy to dziala przy przekierowaniach czy jedynie przy wejciu na strone po przez link...

Jeśli nie to pozostaje Ci pobranie tego edfdgdgfg z adresu i przeslanie do 404.php
erix
Cytat
a ja chciałbym zrobić zeby adres pozostawał taki jaki wpisał użytkownik czyli "XX.pl/edfdgdgfg" ale żeby również pojawił się mój komunikat

Możesz skorzystać z mod_rewrite i przekierować wszystkie żądania do skryptu. Jeśli strony o konkretnych warunkach nie ma, wywal błąd - URL zostanie ten sam, trzeba tylko trochę pokombinować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.