<?php class Pager { private $lacz; public function __construct() { $this->lacz = new mysqli(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_NAME); } public function set_query($query) { $result = $this->lacz->query($query); if (!$result) { } if($result->num_rows) { while($rows = $result->fetch_array(MYSQLI_ASSOC)) { $num_rows = $rows['COUNT(id)']; } } } public function pag($query) { $result = $this->lacz->query($query); while($rows = $result->fetch_array(MYSQLI_ASSOC)) { } } public function nav() { if($_GET['strona']>0){ //wyswietlamy link do poprzedniej strony } } //jesli nie jestesmy na ostatniej stronie if($_GET['strona']<floor($num_rows/results_on_page)){ //wyswietlamy link do nastepnej strony } } } $Pager = new Pager(); $Pager->set_query('SELECT COUNT(id) from newsy'); $Pager->pag("SELECT id,naglowek,tresc,data,autor $Pager->nav(); ?>
nie wiem czy ten kod jest napisany poprawnie obiektowo? bo jeszcze nie za bardzo wiem jak pisać obiektowo? Drugie moje pytanie to wyświetla mi tylko pierwszych 5 wyników i nie pokazuje linków do następnych stron. Co jest źle w funkcji nav?