Mam system logowania opary na sessiach i chciałbym zrobić wyciąganie danych z bazy gdzie login jest równy loginowi na który użytkownik się zalogował czyli $_SESSION['user']

więc próbowałem tak:
<?php function edytdane() { $_SESSION['user'] = $log; $db = db(); $zapytanie = \"select * from panel_users where user='$log'\"; if (!$wynik) { echo ' Nie udało się odczytać danych użytkownika! '; } $user = $wiersz[1]; $pass = $wiersz[2]; echo ' <table border="0" align="center"> <tr><td><b><center>Login:</cente></b></td><td><b><center>Hasło:</center></b></td></tr>'; echo "<tr><input type='hidden' name='id' value=$id><td><input type='text' name='user' value='$user'></td><td><input type='text' name='pass' value='$pass'></td></tr>'; } ?>
niewyszło

więc spróbowałem tak:
<?php function edytdane() { $db = db(); $zapytanie = \"select * from panel_users where user=($_SESSION['user'])\"; if (!$wynik) { echo ' <table border="0" align="center"> <tr><td><b><center>Login:</cente></b></td><td><b><center>Hasło:</center></b></td></tr>'; echo "<tr><input type='hidden' name='id' value=$id><td><input type='text' name='user' value='$user'></td><td><input type='text' name='pass' value='$pass'></td></tr>'; } $wiersz = mysql_fetch_row($wynik); $user = $wiersz[1]; $pass = $wiersz[2]; echo ' <table border="0" align="center"> <tr><td><b><center>Login:</cente></b></td><td><b><center>Hasło:</center></b></td></tr>'; echo "<tr><input type='hidden' name='id' value=$id><td><input type='text' name='user' value='$user'></td><td><input type='text' name='pass' value='$pass'></td></tr>; } ?>
również nie za działało wywaliło mi tylko stupit argument

nie jestem za bardzo oblatany jeśli chodzi o SESSIE logowania
więc proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, myślę że odpowiedź jaką uzyskam będzie przejrzysta dla mnie i innych osób, które będą czytać ten temat. Na pewno uzyskana odpowiedź przyda się nie tylko mi, lecz innym osobą również.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam