Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]okienko
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Suule
Witam, jako iz jestem noga w sprawach js, i nie potrafie sobie poradzic z moim malym problemem. ;/
To zwroce sie do Was z pomoca. ;]
Chcialem na stronie stworzyc mini okienko ktore po wcisnieciu przycisku pojawi sie, a w nim maly formularz i tekst.
Skrypt z okienkiem pobralem stad:)
Ale skrypt nie jest przerobiony chyba by uzywac formularzy. Nie wyswietla mi bledu, ale poprostu jakby przerywalo dzialanie skryptu.

Moze ma ktos ochote pomoc?
skowron-line
No to może pokaż jak to zrobiłeś.
Suule
Ogolnie wrzucilem tam funkcje napisana wczesnie w php... juz pokazuje smile.gif

wywolanie(oczywiscie to tylko skrawek smile.gif ):
  1. <?php
  2. href=&#092;"java script:showDialog('Register','','prompt');\"
  3. ?>

funkcja(przykladowa):
  1. <?php
  2. function rejestracja()
  3. {
  4. echo '<form method="post" > <input type="text" size="12" maxlength="12" name="nick">';
  5. echo '<input type="passwordl" name="haslo"> <input type="submit" value="dalej"></form>';
  6. }
  7. ?>

Podobnie sie ma jezezli staram sie wczytac obrazek.
erix
Pilnuj uważnie cudzysłowów i średników.
Suule
Rzeczywiscie nie dopisalem srednika, ale tylko tutaj. smile.gif
Bo pisalem z glowy i na szybko, ale to nie to jest nie tak w programie.

Moze opisze bardziej szczegolowo jak wyglada to u mnie:
Dopoki mam wylacznie tekst ktory bedzie wyswietlany to wszystko dziala, jezeli zechce wpisac formularz lub wczytac jakis obrazek, nie urzywajac CSS'a, to wszystko zaczyna sie pierniczyc.
I w miejscu odnosnika ktory po wcisnieciu wyswietli mi okienko mam. Mam tekst ktory zawarty jest w funkcji php. Wiec nie wyswietla mi okienka, tylko odnosnik o tresci <form .....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.