Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Masowy mailing
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
PawelC
Piszę aplikacje do rozsyłania mailingu i zastanawiam się jak zrobić to aby, nie zajechać serwera ale wysłać do wszystkich wyorzystując funkcje mail. Myślałem aby wysyłać paczkami po np 20 maili co minute? Co o tym sądzicie, również z chęcią poznam inne propozycje.

Fakt faktem mogę sobie na localhoście wysyłać masowo maile, ale niechcę za każdym razem pobierać bez sensu bazy na dysk i jej wgrywać do bazy na localu.

Słyszałem również o możliwości wysyłanie wiadomości poprzez serwer SMTP, ale z tym pewnie jest trochę zabawy. Zaznacza że chcę napisać własną aplikacje, a nie korzystać z czyjejś np phpmailer.
Najważniejsze żeby to było optymalne rozwiązanie, aby nie przeciążyć zbytnio serwera.
netvalue
Wykorzystaj jednak phpmailer + smtp.
Jeśli będziesz wysyłał masowo bez smtp, to prawdopodobnie większość serwerów potraktuje Twoje wiadomości jako spam i
szybko trafisz na spam listy.

Poczytaj w sieci jak powinna być poprawnie przygotowana wiadomość newsletter (bo chyba o tym mowa).

Większość dostawców hostingu ustawia limit na 1000 maili wychodzących w ciągu 1h. Resztę sam sobie dopowiedz smile.gif
PawelC
Właśnie czytałem o wysyłaniu z serwera newstellera, to piszą o stosowaniu odpowiedniego nagłówka itp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.