korniszon28
7.03.2009, 16:23:56
Witam
Chciałbym abyście ocenili który projekt jest lepszy waszym zdaniem. Czy w ogóle są lepsze od
www.mywebs.pl , a może powinienem od nowa coś narysować?
Najmilej widziane konstruktywna krytyka i sugestie odnośnie zmiany któregoś z designów (co poprawić, co zmienić itp)
1
http://mywebs.pl/img/projekty/projekt1.jpg 2
http://mywebs.pl/img/projekty/projekt2.jpg 3 (zmieniony 2)
http://mywebs.pl/img/projekty/projekt3.jpg
baranek77
7.03.2009, 16:43:23
od pierwszego wszystkie sa lepsze

Mi sie najbardziej podoba ten drugi projekt
.radex
7.03.2009, 16:47:47
pierwsze, albo trzecie. drugie ma brzydkie logo.
Spawnm
7.03.2009, 16:59:28
zdecydowanie nr.1 wygrywa
korniszon28
7.03.2009, 17:15:03
co osoba to inne zdanie ok czekam na dalsze opinie
Cypherq
7.03.2009, 17:49:23
Zauważ, że w pierwszym layu możesz zawrzeć więcej danych. Z drugiej strony, jest on najmniej przejrzysty. W dwóch następnych dane są jakby łatwiejsze do znalezienia. Ponadto strona ( w przypadku 2 i 3) jest szersza niż dłuższa. W przypadku strony firmowej to chyba lepsze rozwiązanie, na początku masz wszystkie dane w jednym miejscu, nie musisz scrollować, przesuwać, szukać.
korniszon28
7.03.2009, 18:57:29
Chyba wybiore opcje nr 3 (choć czekam na wasze dalsze opinie)
Przekonuje mnie do tego jasne logo - zdecydowanie wole takie rozwiazanie.
Chcialbym sie jeszcze poradzić co moge zmienić w projekcie nr 3 lub 2 bo jak wiadomo 3 godziny projektowania zaoszczedzaja 9 godzin kodowania

.
Oraz nikt nic nie mowil o samej jakosci wykonania, chcialbym uslyszec te zarowno dobre jak i zle opinie. Mi ciężko jest obiektywnie oceniać własne prace. Czy trzymają one wysoki poziom?
Spawnm
7.03.2009, 19:43:42
co do nr.2 to bez mydlenia oczu: wygląda jak robione przez gimnazjalistę , lipne logo i trochę syfiaście wygląda połączenie górnego białego menu z resztą.
foto z ostatnia realizacja -> zmniejsz cień.
w nr.3 jest zbyt szpitalny klimat , daj zaokrąglone robi jak w nr.1
Kildyt
7.03.2009, 21:15:28
Wszystkie design'y są moim zdaniem kiepskie. Na pewno nie powierzyłbym firmie z taką stroną realizację strony. Wybacz, ale takie jest prawo rynku.
Żaden nie wywarł na mnie dobrego wrażenia. Są proste, bez życia. Strona firmy powinna zadziwiać, a te niestety są nudne.
Życzę przyjemnej pracy. Pozdrawiam!
blooregard
7.03.2009, 21:30:48
Zdecydowanie trzeci.
Jedno bym tylko zmienił - tego "białego kołnierzyka" przebiegającego linię mety - rozumiem, że ma on symbolizować zwycięstwo jego firmy nad konkurencją dzięki stronie zaprojektowanej przez Ciebie, ale mnie osobiście takie zdjęcia drażnią, bo kojarzą mi się z wszechobecnym trendem wstawiania wszędzie lajfstajlowych fotek prezentujących zawsze pięknych, młodych, dynamicznych, "trędy" yuppies, czy jak im tam (ten sam efekt daje np. para+dwójka dzieci, obowiązkowo chłopczyk i dziewczynka, wszyscy wyglądający jak wycięci z żurnala, z uśmiechami prezentującymi śnieżnobiałe zęby i pochyleni nad laptopem, siedząc na skórzanej sofie w salonie z przeszkloną całą ścianą, za którą widać zawsze błękitne niebo i ogólnie "posikani" ze szczęścia, że własnie mogą korzystać z jakiegoś nowego produktu/usługi, tudzież wcinać jogurt, który zapewni im wieczne zdrowie w nieustającej radości lub też zajadających barszczyk z torebki przypadkiem identyczny w smaku, jak ta "u mamy" czy innej "babci Gieni", by zaraz potem radośnie i rodzinnie zażyć "najlepszy" środek przeciwko wzdęciom)
Ale to moja opinia i oczywiście masz prawo się z nią nie zgodzić.
@Kildyt - co do Twojej wypowiedzi: mógłbyś rozwinąć swoją myśl: "Strona firmy powinna zadziwiać" ? Bo mnie zaintrygowałeś.
Kildyt
7.03.2009, 21:41:40
Cytat(blooregard @ 7.03.2009, 23:30:48 )

@Kildyt - co do Twojej wypowiedzi: mógłbyś rozwinąć swoją myśl: "Strona firmy powinna zadziwiać" ? Bo mnie zaintrygowałeś.
Już chyba dobrze opisałem o co mi chodzi.

Design to pierwsza rzecz, która trafia do użytkownika gdy wejdzie na stronę. Aby zachęcić odwiedzającego do przeczytania kilku słów to pierwsze wrażenie powinno być jak najlepsze. Design musi być piękny niczym oświetlone czerwone jabłko przez blask księżyca w zimną letnią noc.

Może poetą kiedyś zostanę? Nie, chyba wolę programowanie.
blooregard
7.03.2009, 21:45:03
Cytat
Może poetą kiedyś zostanę? Nie, chyba wolę programowanie.
Programowanie to też swego rodzaju sztuka, i wcale nie tak odległa od poezji, jakby się mogło wydawać - używając potocznie znanych słów i wyrażeń, tworzysz ich kompozycję składającą się na utwór jedyny w swoim rodzjau: program - jak wiersz.
Kildyt
7.03.2009, 21:57:43
Cytat(blooregard @ 7.03.2009, 23:45:03 )

Programowanie to też swego rodzaju sztuka, i wcale nie tak odległa od poezji, jakby się mogło wydawać - używając potocznie znanych słów i wyrażeń, tworzysz ich kompozycję składającą się na utwór jedyny w swoim rodzjau: program - jak wiersz.

Trudno się z Tobą nie zgodzić.

Warto przystanąć na chwilę i popatrzeć na swój kod jak na najpiękniejszą poezję pełnych uczuć. Sądzę, że to wzbogaci autora i być może przyjdzie mu ochota do pracy.
davorian
7.03.2009, 22:06:29
1. idealne pod portal tematyczny (ciekawa grafika)
2. dobre pod biznes (dla jakiejs firmy typu produkcja/e-uslugi)
3. gorne menu jakos podpada

nie ten kolor ;]
korniszon28
7.03.2009, 23:03:10
kildyt jak możesz to podaj przykładowe adresy stron które Cie inspirują, może mnie też zainspirują
Kildyt
7.03.2009, 23:12:38
http://browse.deviantart.com/designs/web/?order=11Nie chodzi o odgapianie, a o zainspirowanie i podejrzenie pewnych praktyk.
melkor1984
14.03.2009, 20:03:04
linki wygasły??
jeżeli dalej interesuje Cię ocena to odśwież linki