Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]sfConfig::set
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
z3L
Witam.

Mam problem, otóż funkcja set w klasie sfConfig nie chce działać. Używam symfony 1.2.4, mój kod:
  1. <?php
  2. $this->password = sfConfig::get('app_admin_password');
  3.        $this->prefix = sfConfig::get('app_dir');
  4.        
  5.        if ($request->isMethod('post'))
  6.        {
  7.            sfConfig::set('app_admin_password', $request->getParameter('password'));
  8.            sfConfig::set('app_dir', $request->getParameter('prefix'));
  9.        }
  10. ?>

jak zdumpuje $this->password to widzę wartość, lecz, gdy próbuję zrobić sfConfig::set to nic się nie dzieje, o co chodzi?

Pozdrawiam.
strife
Nic się nie dzieje tzn. ? Z tego co pamiętam to metoda set nie zapiszę Ci danym w pliku yaml, nadpisujesz je tylko, aby móc je wykorzystać dalej w skrypcie. Napisz gdzie dumpujesz dane, w którym miescu je widzisz, i co chcesz osiągnać - łatwiej będzie nam pomóc.

Pozdrawiam.
z3L
Cytat(strife @ 11.03.2009, 03:21:36 ) *
Nic się nie dzieje tzn. ? Z tego co pamiętam to metoda set nie zapiszę Ci danym w pliku yaml, nadpisujesz je tylko, aby móc je wykorzystać dalej w skrypcie. Napisz gdzie dumpujesz dane, w którym miescu je widzisz, i co chcesz osiągnać - łatwiej będzie nam pomóc.

Pozdrawiam.

Tak, masz racje. Dopiero później się o tym przekonałem. Nic mi to w sumie nie da. Chciałem zmieniać opcje w yaml.
strife
Cytat(z3L @ 11.03.2009, 15:32:23 ) *
Tak, masz racje. Dopiero później się o tym przekonałem. Nic mi to w sumie nie da. Chciałem zmieniać opcje w yaml.
Możesz jeszcze spróbować skorzystać z klas Symfony do obsługi plików YAML. Może są jakieś kontrukcje, które to umożliwiają. Ewentualnie napisz swoją klasę, która będzie zmieniała wartości w pliku z wykorzystaniem klasy do obsługi YAML smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.