Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z tablicami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
666
Witam
Pisze parser i mam problem dotyczy tablicy .Chce z niej wyciągnąć to co jest za user czyli "to chce wyciągnąć" tylko ze user raz jest przed kluczem 1 a raz przed 4 jak zrobić żeby wyciągać zawsze to co jest za userem ?
CODE

Array ( [0] => forid [1] => tego nie chce wyciągnąć [2] => user [3] => to chce wyciągnąć [4] => tego nie chce wyciągnąć )
Fifi209
Zrób sobie tablicę asocjacyjną, i odwołasz się do niej poprzez np. $tablica['klucz'];
666
W pierwszym poście źle zinterpretowałem problem i źle zadałem pytanie wiec przepraszam . Spróbuje teraz dobrze wytłumaczyć problem.Pisze parser i kiedy sparsuje stronę to wyświetla mi się taka tablica
CODE

Array
(
[0] => user
[1] => xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
)

Tablica jest różnej długości ale zawsze pod user jest ciąg znaków który chce wyciągnąć user ma rożne klucze. Jak zrobić żeby wyciągnąć tylko "xxxxxxxxxx"
Fifi209
A czy przed user coś może wystąpić, np.

$array = array(
[0] = 'cos',
[1] = 'user',
[2] = 'xxx');

?

Strasznie dziwny problem. ;p
666
Tak może wystąpić
Fifi209
To jeżeli możesz to pokaż kawałek kodu (najlepiej funkcję) która generuje tą tablicę.

Chyba zamiast łamać sobie głowę jak to wyciągnąć mógłbyś troszkę przebudować projekt/funkcję.
piotrooo89
nie wiem czy to załatwi problem ale możesz za pomocą array_serch przeszukać tablice jeśli znasz nazwę usera, następnie zwróci Ci klucz w którym znajduję się wartość dla usera dodajesz do tego klucza 1 i otrzymujesz kolejne pole już to co Cię interesuje. tylko warunkiem jest to że znasz nazwę usera!
666
Dziękuje wszystkim za pomoc już zrobiłem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.