Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP_MYSQL] Wyswietlanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ryba303
  1. <?php
  2.  
  3. $query = "SELECT * FROM studenci INNER JOIN wydzialy USING (wydzialy_id) INNER JOIN kierunki USING (kierunek_id) INNER JOIN roczniki USING (rocznik_id) INNER JOIN grupy USING (grupa_id) WHERE nr_indeksu = '".$_SESSION['user_logged']."' and haslo = (PASSWORD('".$_SESSION['user_password']."'))";
  4. $result = mysql_query($query)
  5.        or die(mysql_error());
  6.        
  7.  
  8. $row = mysql_fetch_array($result);
  9. ?>
  10.  
  11. Wydział:    <?php echo $row['nazwa']; ?><br>
  12. Kierunek:   <?php echo $row['nazwa_k']; ?><br>
  13. Rok:        <?php echo $row['nazwa_r']; ?><br>
  14. Grupa:      <?php echo $row['nazwa_g']; ?><br>
  15. Nr indeksu: <?php echo $row['nr_indeksu']; ?><br>
  16. Imię: <?php echo $row['imie']; ?><br>
  17. Nazwisko: <?php echo $row['nazwisko']; ?><br>
  18. Miasto: <?php echo $row['miasto']; ?><br>
  19. Telefon: <?php echo $row['telefon']; ?><br>
  20.  
  21.  
  22. <?php
  23.  
  24. $rocznik = $row['rocznik_id'];
  25. $student = $row['student_id'];
  26.  
  27.  
  28.  
  29. $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM przedmioty LEFT JOIN oceny USING (przedmiot_id) WHERE rocznik_id=$rocznik and student_id=$student");
  30.  
  31. while ($rekord = mysql_fetch_assoc($wynik)) {
  32. echo "<table border=\"0\"  width=\"200\">
  33.      <tr>
  34.      <td><b>".stripslashes($rekord['nazwa_p'])."</b></td>
  35.      <td><b>".stripslashes($rekord['ocena'])."</b></td>
  36.      </<tr>
  37.      </table>";
  38. }
  39. ?>

Teraz w czym problem. Najpierw chciałem żeby się wyświetliły przedmioty odpowiednio do roku czyli jak ktos jest na 1 to takie jak ktos na 2 to takie itd. dałem

WHERE rocznik_id=$rocznik

i śmigało. Później chciałem dodać oceny no i wiadomo żeby osoba która sie zaloguje widziała swoje a nie wszystkie czy tam kogoś innego dodałem

WHERE rocznik_id=$rocznik and student_id=$student

i też można powiedzieć że zadziałało ale jeśli mam np 10 przedmiotów a oceny mam tylko w 3 przedmiotach to tylko te trzy przedmioty sie wyświetlają reszta znika a chciałbym żeby była pokazana cała lista przedmiotów nie zależnie czy ktoś ma już jakąś ocene czy też nie a niestety brakujące przedmioty wyświetlaja sie dobiepio jak dodam jakąś ocene :/
nospor
student_id=$student powinno byc w left join. wowczas gdy nie bedzie danych ocen dla studenta to zwroci ci null dla danego przedmiotu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.