<?php $query = "SELECT * FROM studenci INNER JOIN wydzialy USING (wydzialy_id) INNER JOIN kierunki USING (kierunek_id) INNER JOIN roczniki USING (rocznik_id) INNER JOIN grupy USING (grupa_id) WHERE nr_indeksu = '".$_SESSION['user_logged']."' and haslo = (PASSWORD('".$_SESSION['user_password']."'))"; ?> <?php $rocznik = $row['rocznik_id']; $student = $row['student_id']; $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM przedmioty LEFT JOIN oceny USING (przedmiot_id) WHERE rocznik_id=$rocznik and student_id=$student"); echo "<table border=\"0\" width=\"200\"> <tr> </<tr> </table>"; } ?>
Teraz w czym problem. Najpierw chciałem żeby się wyświetliły przedmioty odpowiednio do roku czyli jak ktos jest na 1 to takie jak ktos na 2 to takie itd. dałem
WHERE rocznik_id=$rocznik
i śmigało. Później chciałem dodać oceny no i wiadomo żeby osoba która sie zaloguje widziała swoje a nie wszystkie czy tam kogoś innego dodałem
WHERE rocznik_id=$rocznik and student_id=$student
i też można powiedzieć że zadziałało ale jeśli mam np 10 przedmiotów a oceny mam tylko w 3 przedmiotach to tylko te trzy przedmioty sie wyświetlają reszta znika a chciałbym żeby była pokazana cała lista przedmiotów nie zależnie czy ktoś ma już jakąś ocene czy też nie a niestety brakujące przedmioty wyświetlaja sie dobiepio jak dodam jakąś ocene :/