<?php $frontController = Zend_Controller_Front::getInstance(); $frontController->throwExceptions(true); $frontController->setBaseUrl('/'); $frontController->addModuleDirectory('../application/controllers/'); ( 'default' => '../application/controllers/', 'admin' => '../application/controllers/admin/' )); $router = $frontController->getRouter(); ?>
I teraz użyłem routera Zenda dla bardziej przyjaznych linków. Z tym, że największy problem sprawiają mi tagi, które mają formę www.domena.pl/tag lub www.domena.pl/tag/3 (jeżeli do danego tagu jest więcej niż 20 artykułów, to robię stronnicowanie, a 3 to numer strony). I teraz kiedy usunę dany wpis, wszystko działa poprawnie, czyli:
- kiedy wchodzę do admin/kontroler/akcja/par/par2/par3 - pokazuje mi się panel admina
- kiedy używam Ajaxu dla akcji sprawdzania loginu, to pokazuje mi się poprawny kontroler pobierz (w innym wypadku przekierowuje go do ścieżki z danym tagiem)
Problematyczny wpis wygląda następująco:
<?php $tagRoute = new Zend_Controller_Router_Route_Regex('([^admin][^pobierz][^tagi][^index][a-z0-9]+)/([^login][0-9]+)|([^admin][^pobierz][^login][^tagi][^index][a-z0-9]+)', array('controller' => 'tag', 'action' => 'pokazarty'), ?>
Co mnie dziwi, to fakt, że w wypadku wywołania domena.pl/index, uruchamia się kontroler Index i akcja index - mimo, iż nigdzie go nie zdefiniowałem.
Z góry dziękuję za wskazówki.