Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]System szablonów.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gylopl
Witam!
Szukałem podobnego tematu na forum, lecz nie znalazłem. więc zakładam ten (jednak jeśli coś podobnego na forum się znajduje to proszę o linka).

Muszę na swoją stronę dodać system szablonów, bo cały kod mam zagmatwany. Lecz nie wiem jaki wybrać;/.
Myślałem nad smarty, jednak czytałem, że to system, który nie bardzo pracuje z php5, i ma "stare rozwiązania"(tak czytałem)
druga opcją jest OPT, polski system szablonów tworzony pod php5, na temat tego to mało wiem....

Poszukuje systemu, którego szybko się nauczę,tzn. jest sporo o nim w necie(tu chyba wygrywa smarty).

Prosze o pomoc w wybraniu optymalnego,dobrego i przyszlościowego systemu.... smarty, opt czy może coś innego?

Z góry dzięki za odpowiedź!
megawebmaster
Ja nie znam nic innego niż OPT (w sensie składni). W niedługim czasie ma wyjść stabilna wersja 2, które jest dobrze udokumentowana, posiada wiki, forum. Wszystkiego można się nauczyć z dokumentacji. Przy okazji jest dość wydajny bo kompiluje jednorazowo szablony do kodu PHP, a ten wykonuje się już szybko. Osobiście polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.