Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Pozycja grafiki względem tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
swpgnk
Witam.

Stworzyłem w css menu. 2 poziome listy. Po najechaniu na nazwę w menu wyświetla się podmenu.

CODE
.nav-container ul
{
left:-1000px;
position:absolute;
top:-35%;
width: 95px;
height:181px;
background-image: url('images/menu/podmenu.png');
z-index: 2;
}

li:hover ul, a
{
left:auto;
}

W jaki sposób zmusić podmenu do tego, żeby po najechaniu na tekst ustawiało się centralnie względem niego (wzgledem tekstu po najechaniu na który wyświetla się) . Przy różnej długości znaków ustawia się ono każdorazowo inaczej.
drake88
Zastosuj height:auto; będzie się on wtedy automatycznie dopasowywać.
swpgnk
Nie o to chodzi.

Po kolei bo trochę chaotycznie napisałem.

Menu jest poziome. Składa się z 2 list. Każda z list ma swoje tło. Po najechaniu na element listy pojawia się podmenu z pionową podlistą. Podmenu jest przesunięte w lewo o -1000px (czy jakoś tak). Po najechaniu na element menu (hoover) podmenu przeskakuje na pozycję left: auto;. Co zrobić, żeby podmenu ustawiało się centralnie względem napisu w menu (wartość zmienna zależnie od długości napisu w menu), a o stałą wartość przesunięte w górę względem tegoż napisu (u mnie top:-35%). Aktualnie podmenu po najechaniu pojawia się, jednak jest ono ustawione dokładnie tak samo jak wtedy gdy jest schowane na boku (przesunięte w lewo o -1000px).

Pozdrawiam.
piotrooo89
popatrz na przykład: http://phoenity.com/newtedge/horizontal_nav/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.