Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Napisanie tla z body
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gregi1
Mam pytanie czy mozna jakos w stylach napisac w jakims div'ie tlo z body.

Otoz mam

body{
background:url(.....) repeat-y;
}

#cos{
background:url(....2) ;
width:100px;
height:100px;
}

I mam
<body>
<div>Ala</div>

<div id="cos">Stopka strony</div>

I problem w tym ze nie chce mi sie wyswietlic to tlo w stopce? Jak można zrobic aby sie wyswietlilo?
</body>
shine
w stopce masz id=cos wiec musisz do klasy .cos dodac tak samo tlo albo zrobic wlasciwosc overflow

ewentualnie poczytaj o transparency http://www.domedia.org/oveklykken/css-transparency.php
pi_wo
Div 'cos' nie powinien mieć przypisanego w ogóle parametru tła, lub ustawiony:

background-color: transparent;

Standardowo divy są przeźroczyste i przyjmują kolor/tło wyższego elementu. Usuń background:url(....2) ; , powinno wystarczyć.
Siner
A jak chcesz koniecznie dawać element background, to możesz dodać - background: inherit;
erix
AFAIK, IE6 nie obsługuje inherit.
gregi1
Hmmm moze zle wytlumaczylem biggrin.gif Chodzi o to ze wszedzie wyswietla sie tlo z body i tak ma byc biggrin.gif

Ale chcialbym aby ten div ze stopka mial swoje, inne oddzielne tlo. Ale jak robie tak jak napisalem to wtedy nie ma tego nowego tla dla stopki tylko caly czas jest to z body
bmL
Może źle podałeś adres do tego obrazka powinno działać w ten sposób.
erix
Cytat
Ale jak robie tak jak napisalem to wtedy nie ma tego nowego tla dla stopki tylko caly czas jest to z body

Kod
div { background: url('...') !important; }

? Czasem na IE to działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.