Od pewnego czasu borykam się z problemem pod IE. Mianowicie - jestem w fazie tworzenia theme pod Wordpressa i mam mały kłopot. Centralna część strony składa się z dwóch bloków - tego, w którym jest główny tekst, wiadomości (div "lewa") oraz drugi, gdzie jest menu itd. (div "prawa"). Całość jest zamknięta w dużego diva (div "pelny"). O ile w Firefoxie wszystko jest na środku (a musi być, bo jest powiązane z headerem i przyszłą stopką), tak w IE wszystko zlewa się na lewą stronę. Na początku był nawet taki kłopot, że w IE jeden div zleciał pod drugiego, ale zrobiłem osobny arkusz CSS i udało się zrobić divy lewy oraz prawy w jednej linii (display: inline).
Tak to wygląda pod IE: http://img21.imageshack.us/img21/5725/44834235.jpg
Styl 3 divów dla IE:
.pelny{ width: 951px; display: inline; } .lewa{ float:left; width: 649px; background-image: url(img/pasekleft.jpg); display: inline; } .prawa{ width: 302px; background-image: url(img/pasekright.jpg); float: left; display: inline; }
Dla diva "pelny" kombinowałem, dawałem mu różne marginy i tym podobne sprawy, ale zachowuje się jakby całkiem je lekceważył. Nie wiem co jest - proszę o szybką pomoc, bo praktycznie tylko ta rzecz blokuje mi kontynuowanie prac (a deadline robi swoje). Nawet w Operze i Chrome wszystko jest OK.