Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] dane z bazy a wyszukiwarka google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mczlowiek
Na mojej stronie niemalże wszystkie dane pobierane są z bazy danych. W jaki zatem sposób sprawić aby wpisując jakiekolwiek wyrażenie w wyszukiwarce powiedzmy google dane te zostały odnalezione, czy być może google przeszukuje także bazy danych?

Jak znaleźć rozwiązanie aby w wyszukiwarkach odnajdował się tekst zamieszczony w bazie danych?

Przykładowo, w sekcji <h1> mam umieszczony "TYTUŁ ARTYKUŁU", ale jest on bespośrednio umieszczony w bazie danych a nie na stronie. Jak rozwiązać ten problem?
osl
jedno z drugim nie ma za wiele wspólnego.
google odczytuje Ci zawartość strony, mniej więcej tak jak ty widzisz to w przeglądarce.
wyjątkami są wszelkie javascripty, których google nie wykonuje.

Tak więc jeśli masz <h1>Tytuł artykułu</h1> - nie ważne czy jest on statyczny, czy ładowany tam przez php z bazy. Google i tak go widzi.
ferrero2
Wpisz sobie w goglach "pozycjonowanie na frazę".
Tak jak mówił przedmówca, google (czy inne wyszukiwarki) nie potrzebują wiedzieć jak generowana jest treść. One indeksują słowa kluczowe dla strony, linki, które widzą.
Jak wchodzisz na swoją stronę i klikasz "Pokaż źródło" to widzisz tam łączenie się z bazą ? albo skrypty php ? NIE bo strona już jest wygenerowana dynamicznie i gotowa do indeksacji (jeśli of kors posiada dobrą strukturę).

http://www.forum.optymalizacja.com/ - mam nadzieje że to nie jakaśkonkurencja... jak coś to proszę o skasowanie moda :/

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.