Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][MYSQL]Prosty skrypt rejestracji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Watt
Witam,

Mógłby mi ktoś podać prosty skrypt rejestracji ? Googlowałem dużo i tam sa bardzo skomplikowane.

Znalazłem coś takiego

http://www.eioba.pl/a85841/rejestracja_i_logowania_php_mysql

ale nie działa.

Pozdrawiam.
slawny
Nie, skryptów jest tyle co programistów a napisanie rejestracji/logowania (prostej) to 10 minut roboty.

Prosta rejestracja: dwa inputy, walidacja, zapis do bazy.
Proste logowanie : dwa inputy, sprawdzenia w bazie czy jest ktoś o podanym loginie i haśle i przekierowanie na index.php
Watt
Wiem, ale chciałbym sobie ułatwić pracę (jestem przedszkolakiem jeśli chodzi o php smile.gif )
slawny
To ja ci ją utrudnie i Ci gotowca nie napisze, zapewne jak wielu innych użytkowników.
Jak byś cokolwiek spróbował napisać, przedstawił to nam i napisał że masz problem to może....
kajzur
Pisany z palca:

Kod
<?
if(!isset($_POST['test']))
echo'
<form action="" method="POST" name="">
<Br>
Login: <input type="text" name="login" value=""><br>
Hasło: <input type="text" name="haslo" value="">
<input type="hidden" name="test" value="">
    <input type="submit" value="Zarejestruj">
</form>';

else
{

if(!empty($_POST['login']) && !empty($_POST['haslo']))
{
$l = $_POST['login'];
$h = $_POST['haslo'];

$wykonaj = mysql_query("INSERT INTO `twoja baza` (`login`, `haslo`) VALUES ('$l', '$h')");

if($wykonaj==true)
echo 'Zarejestrowano.';

}
else
ech 'Uzupelnij dane';

}

?>

Taka bardzo uboga rejestracja..

A ja napiszę winksmiley.jpg I będę żył nadzieją że on sobie przeanalizuje ten kod, i rozbuduje sam do własnych potrzeb..
Watt
@UP - Oczywiście, że przerobie, bardzo Ci dziękuję za skrypt.
Watt
Witam mam problem z zapytaniem do mysql.

Kod
id int(11) NOT NULL auto_increment, login varchar(50) NOT NULL, haslo varchar (40) NOT NULL, PRIMARY KEY (id)

zwrócił mi
Kod
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1064 - Something is wrong in your syntax obok 'id int(11) NOT NULL auto_increment, login varchar(50) NOT NULL, ' w linii 1

Czy mógłby mi ktoś napisać dlaczego nie działa?

Pozdrawiam!
wookieb
Musiałeś śmiecić nowym tematem? Mogłeś kontynuować to w twoim http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...mp;#entry597796 a wcześniej tam otym wspomniałes tylko teraz usunales tresc posta.

Nie działa bo zapytanie jest całkowicie błędne i jest czescia zapytani tworzacego nowa tabele.
A ponieważ jest to czesc to musisz znalezc jego reszte a my ci jej nie znajdziemy bo nie wiemy gdzie szukac.
Watt
Okej.

Jeśli można to proszę moderatora o połączenie tych tematów. Tak, usunąłem bo to był trochę inny problem - innego typu.

Pozdrawiam.
DREEMus
To wyślij nam potem po przeróbkach smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.