Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Odczyt z pliku.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patryk20120
Witam smile.gif
postanowiłem wejść w świat JS haha.gif mam pytanie, może i dla niektórych proste, jak wyświetlić zawartość pliku *.txt za pomocą JS questionmark.gif Googlowałem troche i znalazłem w PHP, ale ja potrzebuje w JS smile.gif

P.S. Czy da się w języku JS wdrążyć PHP. Np. jest napisane coś za pomocą JS i będę chciał tam dodać kod z PHP, bo jakos mi to nie działa tongue.gif
piotrooo89
Cytat(patryk20120 @ 18.04.2009, 20:44:34 ) *
P.S. Czy da się w języku JS wdrążyć PHP. Np. jest napisane coś za pomocą JS i będę chciał tam dodać kod z PHP, bo jakos mi to nie działa tongue.gif

da się. <?=$zmienna_z_php?> w takej formie wstawiasz np. zmienne do JS.
patryk20120
Ale gdy chcę wstawić kod jakiejś funkcji z php do JS to już mi nie działa tongue.gif
piotrooo89
jak wyświetlić zawartość pliku *.txt za pomocą JS questionmark.gif

google prawdę Ci powie: KLIK

Googlowałem troche i znalazłem w PHP, ale ja potrzebuje w JS smile.gif

nie wierze...

Cytat(patryk20120 @ 18.04.2009, 20:55:34 ) *
Ale gdy chcę wstawić kod jakiejś funkcji z php do JS to już mi nie działa tongue.gif

nie wiem o co chodzi ale domyślam się... takie rzeczy to tylko AJAX.
kamil4u
Cytat
jak wyświetlić zawartość pliku *.txt za pomocą JS

Nie da się smile.gif - możesz co najwyżej udynamicznić sam proces stosując Ajax(najłatwiej stosując jakąś bibliotekę), dzięki któremu pobierzesz dane z np. PHP
Cytat

Moja wróżka zachorowała sad.gif - jak możesz podaj jakiś przykład(z kodem) czy coś...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.