mike_ekim
24.04.2009, 12:10:25
Witam. Mam forum które jest komponentem do Joomli. Ciągle mam ten sam problem, a myślę, że odpowiedź jest prosta, szkoda tylko, że jej nie znam. Posty wysyłają się podwójnie, a czasami duplikują się wątki. Szukałem w necie i taki problem występuje tez w phpBB. Czyja to wina: hostingu, oprogramowania, przeglądarki? Dzieje się to przeważnie wtedy, gdy długo otwarte jest okno edytora postów. Pojawia sie komunikat Aby ponownie wyświetlić stronę sieci Web..., a kliknięcie ponów próbę powoduje zduplikowanie postu. Kliknięcie anuluj wysyła post pojedynczo, ale użytkownik jest wyrzucany z forum.
Nie pytam na forum joomli, bo ciężko tam dostać odpowiedź.
Proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
peter13135
24.04.2009, 13:12:42
możesz dać jakiś warunek że jeśli jest już wysłany temat/ post o takiej samej treści/tytule w ciągu ostatnich kilku minut to nie wysyła go ponownie
mike_ekim
25.04.2009, 11:52:41
Dzięki za szybki odzew - oczywiście pomogło. To chyba dzieje się tylko w IE. Dałem warunek dla innych postów wysłanych w ciągu poprzednich 60 sekund przez zalogowanego użytkownika (goście nie mogą wysyłać).
Kod
$wtime=$posttime - 60;
$database->setQuery("SELECT id FROM #__sb_messages WHERE time>$wtime AND userid=$my_id");
$wcheck=$database->loadResult();
if($wcheck){
echo '<div align="center">'._POST_SUCCESS_POSTED.'<br /><br />';
echo '<a href="'.sefRelToAbs(JB_LIVEURL).'">'._POST_SUCCESS_FORUM.'</a><br />';
echo '</div>';
?>
<script language="javascript">
setTimeout("location='<?php echo sefRelToAbs(JB_LIVEURL);?>'",3500);
</script>
<?php
}
else {