Przerabiam sobie ksiazke do php i mam w niej nastepujacy kod:
<?php //tworzenie wierszy tabeli $bg = ''; $bg = ($bg == 'F2F2FF'?'E2E2F2':'F2F2FF'); $pow = ($powers[$row['id']] ==''?'brak':$powers[$row['id']]); $ene = 'brak'; } else { $ene = $enemies[$row['id']]; } $table .= '<tr bgcolor="#"'.$bg.'">'. '<td><a href="charedit.php?c="'.$row['id'].'">'. $row['alias'].'</a></td><td>'. $row['name'].'</td><td align="center">'. $row['align'].'</td><td>"'.$pow.'"</td>'. '<td align="center">'.$ene.'</td></tr>'; } $table .= '</table>'; ?>
Doszedłem do tego ze błąd ten spowodowany jest przez tę linijke :
<?php $bg = ($bg == 'F2F2FF'?'E2E2F2':'F2F2FF'); ?>
Ktora jest instrukcja warunkowa if-else, odpalajac strone pojawia mi sie dziwny błąd gdyż komórki tabeli sa kolorowane na czarno a w firebugu wygląda to tak :
<?php <tr bgcolor="#000000" f2f2ff=""> <td> <a 1="" href="charedit.php?c=">Albert Grey</a> </td> <td/> <td align="center"> <font color="darkgreen">dobry</font> </td> <td>"noktowizja, termowizja"</td> <td align="center">brak</td> </tr> <tr bgcolor="#000000" e2e2f2=""> </tr> <tr bgcolor="#000000" f2f2ff=""> ?>
Czyli bgcolor przyjmuje zamiast wartosci z instrukcji if-else wartosc #000000, ale nie wiem jak sobie z tym poradzic....
----------------------------------------------------
Ok , znalazlem błąd, o jeden cudzysłów za duzo w linijce :
<?php $table .= '<tr bgcolor="#"'.$bg.'">'. ?>
Poprawny kod:
<?php $table .= '<tr bgcolor="#'.$bg.'">'. ?>
Czyli złe sklejenie stringów.....