Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] Strona w języku arabskim
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukash82
Witam. Mam takie pytanko. Niedługo będę robił taką prostą stronkę informacyjną. Będzie ona w 3 językach: polski, angielski i arabski. Z polskim i angielskim nie będzie problemu. Kłopot będzie z arabskim... Tekst będzie wprowadzany prawdopodobnie w jednym z państw arabskich i nie bardzo wiem jak zrealizować to, że oni tam piszą od prawej do lewej... Macie jakieś pomysły na to jak coś takiego zrealizować...? Bo nie bardzo wiem jak się za to zabrać...:/ Pozdrawiam, Łukasz.
Spawnm
strrev" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i text-align: right jeśli w sesji lan będzie język Arabski smile.gif
lukash82
Ok, dzięki za pomoc. Tylko jedną kwestie muszę się jeszcze dowiedzieć bo w obu funkcjach każda litera jest poprostu przenoszona, tzn:

gdyby napisać literę "W" to z obu stron pisze się tak samo

inaczej jest już choćby z literą np. "t". Funkcja ta wstawia tą literę tak samo jak jest, a wydaje mi się, że pisząc ją "od tyłu" ta, hmmm... jakby to nazwać "nóżka" powinna być skierowana w przeciwną stronę...

Muszę jeszcze porozmawiać z tym szejkiem, hehe winksmiley.jpg czy każdą literę trzeba także jakby obracać... Pozdr.
Spawnm
ale to nie tłumaczysz na Arabski ?
Myślisz że oni znają polski tongue.gif
Crozin
Cytat
strrev i text-align: right jeśli w sesji lan będzie język Arabski
A o atrybucie dir słyszałeś?
lukash82
Ok, jutro dowiem się jak oni tam piszą, czy są to litery pisane od tyłu czy jak bo sam już się w tym gubię... Pozdrawiam, Łukasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.