Sam kod wygląda tak:
<form action="" method=post> <input type=hidden name=submit value=1> Nick:<br> <input type=text name=name><br> Wpisz komentarz:<br> <textarea name=message rows="3" cols="50"></textarea><br> <input type="image" src="img/wyslij.jpg" alt="Wyślij"><br> </form> <br><?php } else { $message = "<B>".$_POST['name']."</B>, ".$date."<BR><FONT SIZE=1 FACE=VERDANA COLOR=WHITE><B>".$message."</B></FONT><HR COLOR=RED WIDTH=435 ALIGN=LEFT><BR>"; } } } ?>
Zmieniłem to tak aby to "ładnie" wyglądało i komponowało się ze stroną. Szczerze przyznam, że nie wiem do czego służy w tym kodzie 95% komend. Wszystko było by dobrze, gdyby nie małe ALE. Ludzie piszą komentarze i fajnie, ale nie wiem np kto jest kto. Chciałbym wprowadzić dodatkowe pole mianowicie coś takiego jak "e-mail" tej osoby, lecz żeby nie był on widoczny dla innych osób. Zależało by mi, aby działało to tak, że bez podania e-maila nie będzie można wysłać komentarza i było zablokowane w sposób, że należy podać maila, a nie jakieś inne słowo.
Oraz najważniejsze chciałbym, aby ktoś mógł mi rozpisać co znaczy linijka po linijce w kodzie powyżej chciałbym wiedzieć jak działa coś co mam na stronie. Liczę na pomoc, bo jest to dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam.