Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Potrzebuje 'poradnikow'
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Xs3non
Witam. Szukam po całym necie jakiś fajnych poradników lub videoartów i nic.... wszystkie są jakieś dziwne z których nic nie rozumiem .... na php znam sie troche, mozna powiedziec że podstawy, lecz to za malo... i prosilbym aby ktos mi pomógł znaleść jakąś stronę z Viedoartami lub poradnikami ( dobrymi, z których szybko i dobrze sie naucze ) jest to dla mnie ważne ponieważ php mnie wciaga i to strasznie. Html znam Dobrze więc jakieś podstawy są, mam wlasne forum na przemie umiem instalować mody ( wszystkie ) i ogólnie nie jest to dla mnie trudne. Wszystko niby fajnie ale tak na prawde chcialbym np kiedyś w życiu sam napisać moda pod phpbb by przemo ale potrzeba nauki dlatego proszę was o pomoc.

Z góry dziekuję i pozdrawiam Xs3non.
kkuba
manual.
skowron-line
@Xs3non ja się najwięcej nauczyłem czytając forum i szukając odpowiedzi na stawiane tu pytania. Po jakimś czasie jak sam natkniesz się na taki lub podobny problem będziesz bliżej rozwiązania bo coś będzie świtać. No i z góry wiesz gdzie szukać.
SzamanGN
Podobnie jak skowron-line najwięcej nauczyłem się na pisaniu kodu i korzystaniu z manuala i forum.

Moje rozwiązanie jest takie:
jak tworzę nową aplikację, to zaczynam od komentarzy, np.:

1. <?php
  2. //Połączenie z bazą danych.
  3. //Logowanie.
  4. //-Sprawdzenie, czy taki użytkownik istnieje.
  5. //--Jest taki użytkownik - logowanie użytkownika.
  6. //--Nie ma takiego użytkownika/błędne hasło - powrót do logowania.
  7. //Załadowanie MENU w wariancie dla zalogowanego/nie zalogowanego.
  8. //Załadowanie zawartości.
  9. //-Odczytanie danych wejściowych z adresu URL.
  10. //-Pokazanie zawoartości zależnej od danych wejściowych.
  11. //Załadowanie stopki.
  12. //Rozłączenie  się z bazą danych.
  13. //Usunięcie zmiennych.
  14. ?>

a następnie uzupełniem kod. Jeżeli napotykam na problem, to na początku staram się znaleźć najprostrze rozwiązanie, ale jak nie daję rady to zaczynam szukać w manualu i na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.