thomson89
23.05.2009, 16:11:47
Witam!
Mam za zadanie dołączyć na stronę jakieś teksty. Gdyby były ponumerowane, to pętelka, i jedziemy. Ale nie dość że nie są ponumerowane, to jeszcze są zapisane w formacie worda (.doc). Gdy próbuję je dołączyć za pomocą includa, plik nie wyświetla się poprawnie. Ponumerować to nie jest dla mnie, problem. Kilka minut. Ale tworzyć teraz wszystkie pliki od nowa, w txt? Chyba głupota.
Chciałbym sie was zapytać (zanim rozpocznę żmudną pracę) czy jest jakiś sposób, którym można hurtowo zmienić formaty, lub jakaś funkcja którą będę mógł wyświetlić pliki poprawnie.
Proszę o pomoc!
thomson89
23.05.2009, 20:19:51
To nic nie da.
Cytat
ĐĎࡱá > ţ˙ " $ ţ˙˙˙ ! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ěĄÁ U@ đż p bjbj¬›¬› " Îń Îń ¸ ˙˙ ˙˙ ˙˙ > > > > > > > R š š š š ¦ R ă ľ ľ ľ ľ ľ ľ ľ ľ b d d d d d d $ ă R 5 ° > ľ ľ ľ ľ ľ > > ľ ľ ť " " " ľ > ľ > ľ b " ľ b " " > > > > ľ ˛ ĐgĎ(łśÉ š Ô " > b ł 0 ă > ĺ ö " ĺ > R R > > > > ĺ > > $ ľ ľ " ľ ľ ľ ľ ľ R R Ä „
R R A l b o w i e m m d r o [ i w y k s z t a Bc e n i e t o b o j a zD P a n a ,
a w w i e r n o [c i i Ba g o d n o [c i m a O n u p o d o b a n i e .
B d z p o s Bu s z n y b o j a zn i P a n a
i n i e p r z y s t p u j d o N i e g o z s e r c e m d w o i s t y m !
Takie coś się tworzy przy wykorzystaniu poniższego skryptu:
<?php
foreach (glob("*.doc") as $filename) { rename($filename, $filename.".txt"); }
?>
Crozin
23.05.2009, 20:28:31
Nie wiem co niby miałoby dać zmienie rozszerzenia... plik worda to plik worda (IIRC mime to application/msword).
Przy pomoc
glob" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual będziesz mógł iterować po wszystkich plikach.
Odczyt DOCa:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=84946