Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobór danych z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nitroo
Witam. Chciałbym pobrać dla swojej www listę samochodów z innego serwisu. Próbowałem tak
  1. <?php
  2. $url = file_get_content('http://home.mobile.de/home/fahrzeuge-autohaus-lust.html');
  3. print $url;
  4. ?>

ale nie wyświetla mi kompletnie nic.

Chciałbym te wszystkie samochody umieścić w swojej tabeli na stronie, jeden pod drugim wg mojego stylu css i pobrać wszystkie informacje o nich - czyt. zdjęcia, dane i także dane po wyborze samochodu

Bardzo mi zależy na jak największą pomoc też jak mam analizować pobrane dane i umieścić je u siebie, bo pierwszy raz używam tego typu funkcji.
wookieb
Http://php.net/file_get_contents masz literowke poza tym na podanej stronie pisze jakie musisz mieć ustawienie php i włącz pełne raportowanie błędów. Http://php.net/error_reporting
nitroo
Faktycznie, zmieniłem serwer i teraz działa. Proszę teraz o pomoc w analizie pobranych danych, żeby u siebie wyświetlić listę samochodów, ich zdjęcia itp.
wookieb
Fajnie gdybys się nauczył wyrazem regularnych. Przyda ci się. Tylko spróbuj się nauczyć a nie odpisuj że nie umiesz i "pomóżcie"
nitroo
Mam problem. Jak rozwiązać to, że na tej stronie jest zrobione stronicowanie? Ja chciałbym, żeby u mnie wyświetliło wszystkie samochody, a nie tylko z pierwszej strony..
wookieb
Wiec pobierasz kazda strone i parsujesz. Najlepiej pobrac raz na jakis czas i zapisac sobie w bazie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.