Chciałbym wiedzieć co (i czy da się) trzeba wpisać, aby if przybrał wartość if(kliknięto przycisk sprawdź)
Chodzi tu o to, ze napisałem skrypt, który sprawdza najpierw, czy podano prawidłową odpowiedź:
<?php $co = $_POST['co']; switch ($_POST['co2']) { case a; $c = 0; $cc = 'źle, za 10 pkt<br/>'; break; case b: $c = 10; $cc = 'dobrze, za 10 pkt<br/>'; break; case c: $c = 0; $cc = 'żle, za 10 pkt<br/>'; break; default: $c = ' '; $cc = ' '; } ?>
Potem napisałem skrypt, który podlicz punkty i wszystko jest ok, tylko chciałbym, żeby info o zdobytych punktach nie pojawiała się zanim zostanie udzielona odpowiedź na pytania (tj, kliknięty przycisk "Sprawdź")
I właśnie tutaj pojawia się problem. Nie wiem co zrobić, żeby funkcja to co mam w "if'ie" było wywoływane po kliknięciu tego przycisku
Mam juz przygotowany skrypt, tylko tego elementu mi brakuje

<?php $suma ='brak'; if ($suma =='brak') else if ($suma>=0) // o to chciałbym, zeby się wywoływało po kliknięciu, przerobie to sobie odpowiednio, tylko chciałbym wiedzieć co wstawić :) { $suma = $a + $b + $c; '<br/>1 pytanie:'.$aa. '<br/>2 pytanie:'.$bb. '<br/>3 pytanie:'.$cc; } ?>
Wiem, ze to prymitywny problem, i pewnie każdy kto chociaż trochę się w to bawi wie jak to zrobić, ale jest to mój 2, czy 3 skrypt w życiu