Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobieranie dynamicznie utworzonego pliku ZIP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gsmphone
(Ponieważ nie dodałem tagu do poprzedniego postu został zamknięty. W sumie to z mojej głupoty.. więc piszę jeszcze raz)

Potrzebuję pomocy z takim problemem:

Użytkownik wybiera z checkboxów co chcę mieć w pliku zip. Następnie naciska OK. ZIP się tworzy i zapisuje na serwerze. Chciałbym aby on się automatycznie po tym pobierał tylko nie wiem jak to zrobić:/ Nie chcę aby użytkownik musiał naciskać link który stworzyłem do tego ZIPu poprzez <a href.... tylko w momencie gdy on naciśnie OK to ZIP się zapisuję na serwerze i wyskakuję okienko do pobierania.

Rzecz jest w tym że potrafię zrobić żeby się zipowało i zapisało na serwerze. Do pobierania też potrafię.. z tym że gdy się już pobiera wywala błąd:
Start of central directory not found; Zip file corrupt. Possible cause: file transfer error.

A ten ZIP jest spakowany w porządku ponieważ gdy się sciąga go bezpośrednio przez ftp to otwiera się.

Oto kod który używam:

1. <?php
  2. $filename="plik.zip";
  3. header("Content-Type: application/zip");
  4. header("Content-Disposition: attachment; filename=\"".basename($filename)."\";" );
  5. header("Content-Transfer-Encoding: binary");
  6. header("Content-Length: ".filesize($filename));
  7. readfile("$filename");
  8. ?>
Spawnm
O czymś zapomniałeś ?

Jeszcze jeden taki numer i dostaniesz warna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.