Jest to mój pierwszy post na tym forum i pragnę was serdecznie powitać

<?php $ssklad = "zawodnik pierwszy, zawodnik drugi ż.k (46` zawodnik trzeci)"; for($i=0;$i<$ile;$i++) { $e = $d['2']; $zawodnik1 = $d['1']; } $minuta = $f['0']; $zawodnik = $f['1']; $czas = 90-$minuta; $czas1 = 90-$czas; $czk=0; $zk=0; } $result = mysql_query("UPDATE ep_zawodnicy SET mecze=mecze+1, czas=czas+'$czas', zk=zk+'$zk', czk=czk+'$czk' WHERE zawodnik='$zawodnik'"); $result = mysql_query("UPDATE ep_zawodnicy SET mecze=mecze+1, czas=czas+'$czas1', zk=zk+'$zk1', czk=czk+'$czk1' WHERE zawodnik='$zawodnik1'"); } else { } $result = mysql_query("UPDATE ".$db_prefix."zawodnicy SET mecze=mecze+1, czas=czas+90, zk=zk+'$zk', czk=czk+'$czk' WHERE zawodnik='$zawodnik'"); } $zk = 0; $czk=0; } } ?>
Jeżeli przed zapytanie w echo wyświetlam zmienne, które mają być zapisane wszystko się zgadza. Tak jak napisałem, tylko "zawodnik pierwszy" trafia do bazy danych. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam _itoaster
//PS. Wiem, że namieszane ale przez to cudo ciężko o logiczny zapis

//EDIT: Dałem sobie radę. W następnych przejściach $zawodnik zaczynał się od spacji. Dodałem preg_replace z limitem na 1 podmianę i wszystko śmiga