zakładam ten wątek ponieważ mam problem, i nie bardzo nawet wiem jak wyguglać rozwiązanie (szukam już 2 dni).
Napisałam formularz, w który niektóre pozycje mają przypisane wartości liczbowe, jednak chciałabym żeby zwracał on w mailu wartości słowne.
Poniżej wklejam kawałki kodu o które mi chodzi:
<script language="JavaScript" type="text/javascript"> <!-- function SchowajWszystkie() { for(i=1;i<=2;i++) { document.getElementById('element'+i).style.display="none"; } } function PokazUkryj(index) { document.getElementById('element'+index).style.display=(document.getElementById('element'+index).style.display=="block"?"none":"block"); } onload=SchowajWszystkie; --> </script>
<p> Konstrukcja budynku: <select name="konstrukcja_budynku" onchange="SchowajWszystkie();PokazUkryj(this.value);" style="background-color: #FFF; width: 200px; border-style: solid; border-color: #000000; border-width: 1px"> <div id="element1" style="display: block;"> </div> <div id="element2" style="display: none;">
<?php { $email = 'xxxxxxxxxx@gmail.com'; $subject = 'GRUPA UBEZPIECZEŃ MAJĄTKOWYCH - DOM - zamówienie oferty'; $message = 'Dziękujemy za wypełnienie i wysłanie formularza.'; $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania zapytania'; $charset = 'utf-8'; $head = "From: $email \nContent-Type:". ' text/plain;charset="utf-8"'. "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { { { } } } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?>
Wszystko działa, chodzi tylko o to żeby wynik formularza był
konstrukcja_budynku=Palna
a nie
konstrukcja_budynku=2
podejrzewam że da się to zrobić w php. Czy mogę prosić was o pomoc? Może chociaż jakieś hasło które powinnam wyguglać i obczytać?