Cytat(koszelek @ 30.07.2009, 12:18:56 )

Za pomocą php podmieniane są te fotki.
Struktura nigdy się nie zmienia tylko wygląd jpg.
Przeglądarki po upload ciągle pokazują tą samą fotkę.
przez zdanie, że struktura dokumentu pozostaje taka sama więc w dokumencie nie zmieniają się nawet adresy img??.. jeśli tak to tu musisz wyłączyć w przeglądarce buforowanie obrazków - jeśli z poziomu php to wyślij takie nagłówki wg wskazóweg tego co zacytuję (no ja raczej z kolei caszuje ;p - więc nie jestem pewien czy o jakimś nagłówku tu nie zapomnieli):
Cytat
Skrypty PHP często służą do generowania dynamiczej treści, która nie może być buforowana przez klienta czy serwer proxy. Pamięć cache (bufor) w większości tych urządzeń da się wyłączyć dzięki:
<?php
header ("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); // data w przeszłości header ("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT"); // ciągle modyfikowany
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1 header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false); header("Pragma: no-cache"); // HTTP/1.0 ?>
dodatkowo - ale nie chcesz zmieniać struktury dokumentu więc zapewne sam dokument keszujesz - mógłbyś się posłużyć czymś takim jak to niektórzy robią z js. (ostatni post - a jeśli html'a nie chcesz keszować w przegląedarce też to te nagłówki co podałem wyżej plus od początku temat z linku... - ale w zasadzie jeśli zmienisz tak adres obrazka to i dokument html za bardzo nie może być keszowany ;p):
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=105194