Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [opinia] hostnine.com / inne propozycje
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Quantum
Zamierzam wykupić miejsce na współdzielonym serwerze http://www.hostnine.com/web-hosting/ na linuxie w UK. Miał ktoś z Was styczność z tą firmą ? Hosting ma być pod mały serwis społecznościowy, shared bo shared, jak narazie wolę nie inwestować w ciemno smile.gif No i jeśli ktoś ma inne propozycje serwerów..
  • najlepiej w kraju albo bliżej niż w Anglii
  • cena to podobnie jak tam (z tego co pamiętam 6.95$/mies. wychodzi gdy płacimy z góry za cały rok, miesięcznie 10$) - czyli w granicach 30 PLN/miesiąc
  • transfer nieograniczony
  • miejsce na HDD 20GB+
  • Biblioteka GD
  • Exif
  • PHP5
  • MySQL 5
  • ImageMagick,
  • nielimitowana ilość subdomen, kont email.
HostNine jest prawie idealny oprócz tego, że najbliższa serwerownia jest jakieś 1750km stąd..
Dodatkowo jak ma się w praktyce "Unlimited disk space/bandwidth" ? aaevil.gif
viking
Pamiętam że firma miała dobre opinie. Oczywiście to no limit oznacza http://www.hostnine.com/terms-and-conditions/ (na dole). Ja bym wolał kupić za to vpsa.
Quantum
Cytat
Accounts are not for use of mass storage of backups, files, audio, video, zip files, or similar

Co oni chcieli przez to powiedzieć ? Jeśli będe hostować fotki, a w serwisie społecznościowym to raczej podstawa, więc:

30 000 userów * 5 fotek = 150 000 jpeg * 65 KB = 9,3 GB .. coś takiego łamie regulamin ? cool.gif
viking
Zapytaj ich. Tak właśnie wygląda hosting unlimited - ładnie wygląda w reklamie ale jest nierealne.
linx
Odradzam, kiedyś korzystałem z ich usług.

Wady:
-ciągłe przerwy w dostępnie do serwera (nie wiem czy kwestia padu serwera czy problem z tranzytem danych), serwer dostępny był przez około 80% czasu

-wolne działanie skryptów (przeciążona maszyna), zawieszanie się maszyny.

-olewanie klienta ze strony supportu

-maszyna nie była skonfigurowana zgodnie z ofertą, po wielu ponagleniach konfiguracja była poprawiana, ale dopiero bo wielu mailach.

Pozdrawiam i odradzam.

ps. Serwer był ponoć w UK, tak twierdzili.
Quantum
hmm.. pamiętasz mniej-więcej kiedy korzystałeś z hostnine ? dry.gif może coś się zmieniło, jak czytałem w necie wiele osób sobie go chwali, ale jeśli rzeczywiście jest 80% uptime to niedopuszczalne. W takim razie macie jakieś sprawdzone, godne polecenia serwery spełniające moje oczekiwania?

EDIT:

Napisałem do supportu i piszą, że na start mogę trzymać tam fotki, ale jak serwis się rozwinie będą oczekiwać ode mnie zmiany planu hostingowego na dedykowany.. to właśnie znaczy no-limit, nie to żebym nie planował upgrade'a, ale.. tongue.gif pozostaje jedynie pytanie czy exif jest tam zainstalowany
linx
Było to od stycznia 2008 do stycznia 2009, po dwóch miesiącach serwer służył tylko do testowania aplikacji/własnego kodu.
I problemy były takie do samego końca.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.