Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak cache'owac?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tmgryf
jak odczytać moją sparsowaną stronę? zwykłe np get file content czy jest jakas specjalna funkcja która zwraca sparsowany kod?
wookieb
A wyjaśnij pojęcie "Sparsowana strona"
tmgryf
to co dostaje klient po stronie przegladarki smile.gif
wookieb
Masz mnóstwo funkcji do operacji na plikach. Użyj, którą chcesz. np
  1. <?php
  2. readfile('plik.html');
  3. ?>
tmgryf
ale ogolnie to wsta strone ze po prostu zczytuje plik? nie ma zadnych wbudowanych / innych mechanizmow, ktore byly dedykowane wlasnie temu? bo jak rozumiem uzycie np getfilecontet na adresie url spowoduje polaczenie sie z serwerem na zasadzie sam z soba i sie tam zastanawiam wlasnie czy inaczej mozna to zrobic, nie zeby mi to przeszkadzalo, albo bylo potrzebne na teraz - ogolnie rozwazam cache owanie i stad moje pytanie
wookieb
Najlepiej to najzwyczajniej w świecie zrobić bezpośrednio linka do pliku .html Nie zawsze jest to możliwe więc readfile ci wystarczy. Jeżeli nie podasz ścieżki bezwzględnej (http://strona.pl/plik.html) to nie będzie nawiązywane połączenie "samo z sobą".
Dlatego użyj ścieżki względnej do pliku na serwerze.

// Down. Tak samo ciekawe jak życie smile.gif
tmgryf
ok, jak przejde z teorii do praktyki i beda problemy to sie jeszcze zapewne odezwe

PS. ciekawe masz powody warnów na forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.