Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Home.pl - przedluzenie czy rejestracja nowego konta?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
imagePROTOTYPE
Witam

Korzystam z wielu usług w home.pl i po przeczytaniu regulaminu home.pl doszedlem do dziwnego wniosku, ze bardziej mi sie oplaca zarejestrowac kolejne konto typu business starter (konto www) i przypisac domene (rowniez zarejstrowana na home.pl) do tego nowego konta niż przedluzac o kolejeny rok umowe na istniejace konto www : rejestracja 150 zl z promocja, przedluzenie to 300 zl.

Czy dobrze zrozumialem ten regulamin i promocje czy nie?
vokiel
150 zł jest w promocji Sześciostrzał, cena standardowa to 300zł - http://home.pl/promocje/szesciostrzal, teraz tak mógłbyś zrobić, bo jest ta promocja. Ale nie wiesz do kiedy będzie, i czy następnym razem, jak skończy Ci się okres rozliczeniowy, czy będzie.

Poza tym: w regulaminie promocji jest napisane, że dotyczy osób, które:
Cytat
c. w momencie rozpoczęcia oferty promocyjnej nie posiadały i nie użytkowały kont, których typ jest objęty niniejszą ofertą,

Zatem jeśli masz aktualnie takie konto, to nie możesz mieć nowego wziętego w promocji.
Fafu
Ja bym proponował przenieść domene do np. ovh.pl gdzie odnowienie jest za 55zł brutto

Sam teraz kombinuje z odnowieniem domeny w home.pl (aby przenieść musze niestety zapłacić 120zł)
myślę nad serwisem http://dropped.pl i czekać na koniec ważności domeny.
flashdev
Cytat(Fafu @ 9.08.2009, 21:49:01 ) *
Ja bym proponował przenieść domene do np. ovh.pl gdzie odnowienie jest za 55zł brutto

Sam teraz kombinuje z odnowieniem domeny w home.pl (aby przenieść musze niestety zapłacić 120zł)
myślę nad serwisem http://dropped.pl i czekać na koniec ważności domeny.

Możesz załozyć opcję w dropped za 32zł a potem zarejstrować ją za 15. W sumie 47zł
Niestety taki transfer domeny wiąże się z niedostępnością strony przez około 2 tygodnie.
imagePROTOTYPE
Chdzi mi to raczej o dwie pieczenie przy jednym ogniu : tani serwer na pliki i domena...
Dostałem odpowiedz od home.pl, a wlasciwie od jakiegos milego czlowieka z obslugi.

Cytuje :

Cytat
Regulamin promocji nie pozwala na rejestracje serwera w cenie promocyjnej przez osobe lub firme, ktora taki serwer uzytkuje.
Czyli jezeli posiada Pan zarejestrownay na siebie serwer, ktory konczy waznosc, ale nie chce Pan go przedluzac tylko w tym samym czasie zarejestrowac nowy, to ten nowy nie moze zostac zarejestrowany w promocji.

A jezeli bedzie w promocji to powinien by zarejestrowany na inne dane - na przyklad na Pana firme albo inna osobe. W razie pytan lub watpliwosci pozostajemy do dyspozycji. winksmiley.jpg

Czyzby zatem szczesliwa posiadaczka serwera strony www.imageprototype.com bedzie moja narzeczona winksmiley.jpg?

Ich oferta stała sie nawet - atraktycjna 1,5 tera transferu na rok za 150 zl na poczatku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.