Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IIS 6.0 - częściowe wykonywanie skryptów PHP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
cracof
Witam wszystkich smile.gif

Postanowiłem napisać post, ponieważ mam niemały problem ze swoim serwerem IIS 6.0. Zainstalowałem Windows 2003 EN, potem SP3, do tego dodatek FastCGI + PHP 5.3. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że żaden, ale to żaden skrypt PHP nie chce się wykonać w całości prócz tego z funkcją phpinfo();. Praktycznie przy każdym skrypcie widzę komunikaty typu: "PHP Notice: Undefined variable: bordr in C:\Inetpub\wwwroot\chat\classes\genstuff.php on line 24 PHP Fatal error: Cannot access empty property in C:\Inetpub\wwwroot\chat\classes\genstuff.php on line 24", i tym bardzo podobne. Chciałem założyć sobie mini chat osiedlowy, a serwer wyświetlił mi prawie całą zawartość skryptu... Jeżeli chodzi o konfigurację IIS, w inetmgr, w WebServiceExtension dodałem dwie pozycje: FastCGI ze ścieżką C:\Windows\System32\inetsvr\fcgiext.dll oraz PHP ze ścieżką C:\PHP\php.exe + C:\PHP\php-cgi.exe. We właściwościach witryny również dodałem rozszerzenie .php ze ścieżką interpretatora: C:\PHP\php-cgi.exe. Naprawdę już nie wiem co począć, aby to działało sad.gif Bardzo proszę o pomoc...
Z góry dzięki.

Już nawet phpinfo nie działa bezbłędnie, pojawia się w stopce: "PHP Warning: phpinfo() [function.phpinfo]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in C:\Inetpub\wwwroot\info.php on line 2 ".

Dodam tylko, że zupełnie się na tym nie znam, proszę o wyrozumiałość.
erix
Cytat
Już nawet phpinfo nie działa bezbłędnie, pojawia się w stopce: "PHP Warning: phpinfo() [function.phpinfo]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in C:\Inetpub\wwwroot\info.php on line 2 ".

To ma się pojawiać. ;]

Cytat
ze ścieżką C:\PHP\php.exe + C:\PHP\php-cgi.exe. We właściwościach witryny również dodałem rozszerzenie .php ze ścieżką interpretatora: C:\PHP\php-cgi.exe. Naprawdę już nie wiem co począć, aby to działało Bardzo proszę o pomoc...
Z góry dzięki.

Włącz w php.ini - cgi.force_redirect.
cracof
w 551 wierszu php.ini usunąłem średnik sprzed "cgi.force_redirect = 1", niestety nadal to samo...
erix
A czy na pewno w tym php.ini, co trzeba? tongue.gif
cracof
wydaje mi się, że tak, aczkolwiek wszystko jest możliwe biorąc pod uwagę moją znajomość tematu smile.gif - także bardzo wdzięczny jestem za wszelką pomoc:

1. ; cgi.force_redirect is necessary to provide security running PHP as a CGI under
  2. ; most web servers. Left undefined, PHP turns this on by default. You can
  3. ; turn it off here AT YOUR OWN RISK
  4. ; **You CAN safely turn this off for IIS, in fact, you MUST.**
  5. cgi.force_redirect = 1
erix
Ok, ale mam na myśli ścieżkę do pliku, bo jest to dość istotne. ;]
cracof
a czy mógłbyś mi bardziej szczegółowo wyjaśnić co trzeba zrobić? bardzo proszę smile.gif
erix
Mam na myśli to, czy PHP wczytuje ten plik php.ini, który edytujesz.
cracof
chyba tak, plik jest w katalogu głównym PHP i nazywa się dokładnie "php.ini" więc chyba domyślnie powinien być uwzględniany?
erix
Wątpię.

Domyślnie jest w katalogu systemowym.
cracof
nigdzie php.ini prócz c:\php nie było. wrzuciłem go do system32 i na wszelki wypadek do windows. problem dalej występuje. próbowałem uruchomić cms'a w postaci WordPress'a, oto efekt: sad.gif

1. PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\Inetpub\wwwroot\wp\wp-settings.php on line 512 PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\Inetpub\wwwroot\wp\wp-settings.php on line 527 PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\Inetpub\wwwroot\wp\wp-settings.php on line 534 PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\Inetpub\wwwroot\wp\wp-settings.php on line 570 PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\Inetpub\wwwroot\wp\wp-includes\cache.php on line 103 PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\Inetpub\wwwroot\wp\wp-includes\query.php on line 61 PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\Inetpub\wwwroot\wp\wp-includes\theme.php on line 1109
erix
A może tak byś uaktualnił WordPressa...? tongue.gif

Poza tym, są to błedy typu STRICT, nie wpływają na normalne działanie skryptów.
cracof
WP uaktualniony i działa w porządku smile.gif jutro sprawdzę resztę. dzięki Ci wielkie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.