Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Problem z doctrine:insert-sql
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
witul
Witam. Problem polega na tym, ze driver PDO w symfony wywala mi bledy skladniowe.

Zdesperowany wrocilem do przykladowego schematu danych z jobeeta.Oczywiscie tez sie wywala.

Baza danych to postgresql.

Przyklad bledu:

SQLSTATE[25P02]: In failed sql transaction: 7 ERROR: current transaction is aborted, commands ignored until end of transaction block. Failing Query: CREATE TABLE jobeet_job (id BIGSERIAL, category_id BIGINT NOT NULL, type VARCHAR(255), company VARCHAR(255) NOT NULL, logo VARCHAR(255), url VARCHAR(255), position VARCHAR(255) NOT NULL, location VARCHAR(255) NOT NULL, description VARCHAR(4000) NOT NULL, how_to_apply VARCHAR(4000) NOT NULL, token VARCHAR(255) NOT NULL UNIQUE, is_public BOOLEAN DEFAULT 'true' NOT NULL, is_activated BOOLEAN DEFAULT 'false' NOT NULL, email VARCHAR(255) NOT NULL, expires_at TIMESTAMP without time zone NOT NULL, created_at TIMESTAMP without time zone, updated_at TIMESTAMP without time zone, PRIMARY KEY(id))

Dziwne jest to ze bledy wywalane sa dopiero przy tworzeniu 2. tabeli, pierwsza przechodzi bez zarzutu.

Jakktos mial cos takiego to prosze o pomoc.

Pozdrawiam

l3l0
Witam,

Osobiscie nie miałem takiego problemu. Miałem jedynie problem z postgresem 8.3 i behaviorem Sluggable - takie same nazwy constraintów unique. Myśle że może to być coś w tym rodzaju, sprawdz w wygenerowanym sql-u czy nazwy constraintów się nie pokrywają mam wrażenie w Doctrine 1.1 postgres nie jest dostatecznie przetestowany.
witul
W tym wypadku poradzilem sobie,aktualizujac postgresa do najnowszej wersji

Tak wiec temat do zamkniecia

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.