Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Pojawianie się diva z całą jego zawartością ...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marekpb
Witam
W tym temacie chciałem Was bardzo prosić o to aby ktoś mógł mi podać / napisać skrypt dzięki któremu można po zaznaczeniu pola radio pojawiał się cały nowy div (czyli tam będzie dalsza część formularza z tekstem) a po zaznaczeniu innego, pola radio ten div znikał. Przewertowałem forum jak tylko dałem radę oraz google i nie znalazłem takiego skryptu który by działał tak jak chcę każdy albo nie działał z radio albo wyświetlał tylko formularze bez tekstu. Przyznaję się, że raczej bardzo małe mam pojęcie o JavaScript, teraz dopiero planuję się go uczyć. Jak jeszcze podszkolę się bardziej w PHP. Ale do rzeczy będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś znajdzie / napisze mi taki skrypt. Cóż mogę więcej zaoferować niż wdzięczność, chyba jeszcze tylko punkt POMÓGŁ. Pozdrawiam.

P.S Wiem, że na tym forum nie za bardzo lubicie podawać gotowe rozwiązania, ale bardzo bym o nie prosił mimo wszystko. A bardzo mi potrzebne było rozwiązanie ...

1. <input type="radio" name="nazwa" value="wartość" />pojawia się div
  2. <input type="radio" name="nazwa" value="wartość" />znika div
  3. <br>
  4. <div>Pojawiający sie text ...</div>

Edit: Udało mi się sklecić coś takiego ... Czy to jest dobrze ?

1. <input type="radio" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = !this.checked" />
  2. <input type="radio" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = !this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = !this.checked" />
  3. <div id="identyfikator" style="display: none">
  4. dsadsa
  5. </div>
Void
Skoro działa tak jak oczekujesz to pewnie dobrze? smile.gif
Kilka tematów niżej jest bardzo podobny wątek: Temat: JavaScriptCSSPHPukrywanie div w
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.