Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]problem z access_lvl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
achill
mam taki problem
chce aby pewna tresc pokazywała sie tylko uzytkownikom z access_lvl ==2 czy ktos mi moze wytlumaczyc czemu ponizszy kod nie działa?
tabelka oczywiscie jest - daje caly kod - choc reszta dziala

CODE
<?php session_start(); ?>
<?php
require_once 'conn.php';
require_once 'header.php'; ?>

<style type="text/css">
body {
background: black url(tlohome.jpg) top center no-repeat;
}
</style>

<div id="text"><p>
<?php
if (isset($_SESSION['name'])) {
echo ' Welcome ' . $_SESSION['name'] . ' ! ';
}
?>
<br>
<br>
<?
$sql = mysql_query("SELECT text FROM home WHERE id='1'");
$row = mysql_fetch_array($sql);
echo $row['text'];
?>
<br>
<?php
if (isset($_SESSION['access_lvl'])
and $_SESSION['access_lvl'] == 2) {
echo " modify ";
}

?>

<br>
</p>

</div>
<div id="menu">
<?php include "menu.php" ?>
</div>

<?php require_once 'footer.php'; ?>
Void
Pozostaje jedynie sprawdzić czy na pewno przekazujesz do tablicy sesji parametr "access_lvl" i czy w tym wypadku ma akurat wartość dwa, bo warunek jest poprawny.
thek
Ja bym się zapytał o jedno. Jeśli to jest cały kod... to gdzie masz BODY?? winksmiley.jpg Jest definicja stylu dla niego, jest kilka divów, kilka plików dołączanych i kilka innych miejsc wyświetlenia ale nic więcej. Może jest to zaszyte w header.php, ale w takim wypadku użycie znacznika style jest niepoprawne, gdyż powinno się definiować styl tylko w sekcji head. Gdyby nie to, to kod powinien działać prawidłowo, ale zawsze mogłem coś przeoczyć smile.gif Najlepiej sobie wyświetl zawartość całej zmiennej session, czyli w znacznikach pre wrzuć print_r($_SESSION)
achill
heh
no tak literkę zjadłem - acces_lvl zamiast access_lvl. i teraz dziala bez zarzutów, w kazdym razie dzieki - jakos mi wylecialo zeby to sprawdzic wstydnis.gif

ps. co do body to owszem jest w header a ten styl pozostal ze wzgledu na zroznicowanie tla (inne tla dla roznych podstron) - narazie nie sprawia problemów poza faktem ze denerwuje swoja obecnoscia snitch.gif wiec nie mam cisnienia zeby to teraz poprawiać ale w wolnej chwili sie tym zajmę.

pps.
nie zebym był rozrzutny ale jak napisałem w opisie...
dzięki chłopaki winksmiley.jpg
Void
Cytat(achill @ 3.09.2009, 17:16:24 ) *
ps. co do body to owszem jest w header a ten styl pozostal ze wzgledu na zroznicowanie tla (inne tla dla roznych podstron) - narazie nie sprawia problemów poza faktem ze denerwuje swoja obecnoscia snitch.gif wiec nie mam cisnienia zeby to teraz poprawiać ale w wolnej chwili sie tym zajmę.

To można zastosować taki myk:

w tym pliku header.php gdzie masz nagłówek html i definicje stylów wstawiasz w php zmienną:
  1. <style type="text/css">
  2. body {
  3. background-color: <?php echo $bodyBgColor; ?>;
  4. }
  5. </style>

a w głównym pliku zanim zainkludujesz plik header.php ustawiasz po prostu jakąś wartość dla tej zmiennej, wtedy na każdej podstronie możesz ustawić inne tło a nie masz tej brzydkiej definicji stylu na środku strony smile.gif
  1. <?php
  2. require_once 'conn.php';
  3.  
  4. $bodyBgColor = '#FFFFFF';
  5. require_once 'header.php'; ?>

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.